Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja maaseutuohjelma

Suomi saa EU:lta tukea kahdesta rakennerahastosta:
  • Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja
  • Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 25 % Suomen EAKR-rahoituksesta kohdistetaan toimenpiteisiin, joilla edistetään siirtymistä vähähiiliseen talouteen. Tämä vastaa noin 190 miljoonaa euroa.

Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi oppilaitokset, erilaiset järjestöt, tutkimuslaitokset, kunnat, yritykset ja muut oikeuskelpoiset yhteisöt.

Myös Euroopan sosiaalirahastosta sekä meri- ja kalatalousohjelmasta on mahdollista tukea vähähiilisyyteen siirtymistä edistäviä hankkeita.

Rahoitusta Suomessa jakavat viranomaiset käynnistävät avoimia hakuja tarkemmin määriteltyihin teemoihin. Hakuajat ja lisätiedot löytyvät rakennerahastot.fi-sivustolta.

Maaseutuohjelma

Suomi saa EU:lta tukea myös maaseuturahastosta. Rahoitusta jaetaan maaseudun kehittämiseen maaseutuohjelmien kautta. Myös maaseutuohjelmassa tavoitteena on vähähiilisyys. Yleisimpiä rahoituksen hyödyntäjiä ovat maatilat ja muut maaseudulla toimivat yritykset, kyläyhteisöt ja järjestöt. Ainoastaan suurimpien kaupunkien keskustat on rajattu maaseutuohjelman ulkopuolelle.


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.