Ajoneuvokaluston hankinta ja ylläpito

Ajoneuvoja hankittaessa tehdään merkittäviä energiankulutukseen vaikuttavia päätöksiä. Auton oikea huolto ja viipymättä tehdyt korjaukset varmistavat puolestaan sen, että järkevästi valittu automalli osoittautuu myös käytössä taloudelliseksi.

Pakettiautot

Pakettiautoliikenteessä yksi keskeinen energiatehokkuuteen vaikuttavista päätöksistä on moottorikoon valinta. Moottoritehon tarve riippuu käyttötarkoituksesta. Jos tärkein kriteeri on kuormatilan koko (kuorman tilavuus), yleensä riittää malliston pieni- tai keskitehoinen vaihtoehto. Jos tärkein kriteeri on kantavuus (kuorman massa), kannattaa myyjän kanssa neuvotella siitä, mikä olisi riittävä moottoriteho. Pääosin kaupunkiliikenteessä käytettävään pakettiautoon riittää yleensä malliston pienitehoisin moottori.

Kuorma-autot

Oheiseen pdf-tiedostoon koottu muistilista asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon ajoneuvon hankinnassa ja käyttövaiheessa, kun pyritään parantamaan kuorma-autoliikenteen energiatehokkuutta. Osa asioista soveltuu myös pakettiautoliikenteeseen.

Kuorma-autojen energiatehokkuuden parantamisessa huomioitavia asioita (pdf) (17.8 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.