ECOWILL 2010-2013 – Järkevää autoilua kaikkialla Euroopassa

Logo Ecodrive Ecowill RGB 72dpi Fiksu kuljettaja opettelee taloudellisen ajotavan, koska se säästää polttoainetta ja ympäristöä. Taloudellinen ajotapa liittyy vahvasti nykyaikaiseen autoiluun. Sen avulla saat kaiken irti uusimmasta ajoneuvotekniikasta ja samalla parannat liikenneturvallisuutta. Kestävän autoilun osatekijänä se edistää ilmaston suojelua ja vähentää päästöjä.

ECOWILL-hanke yhdenmukaistaa ja kohentaa sekä ajamista opiskelevien että ajokortin jo hankkineiden kuljettajien ajotaitoja kaikkialla Euroopassa. Tämä tavoite saavutetaan lisäämällä taloudellisen ajotavan koulutusta eri maissa.  Keskeisiä keinoja ovat lyhytkestoiset tunnin kurssit ja sähköiset koulutusratkaisut sekä henkilö- että pakettiautojen (≤3,5 t ) kuljettajille.

Perusniksit voi oppia nopeasti

Vuoden 2013 huhtikuuhun mennessä Ecowill-hanke järjestää taloudellisen ajotavan opastusta ajokortillisille kuljettajille 13 Euroopan maassa (Itävallassa, Kroatiassa, Tšekin tasavallassa, Suomessa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Italiassa, Liettuassa, Puolassa, Espanjassa, Hollannissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa). Projektin tavoitteena on eurooppalainen taloudellisen ajon koulutuksen standardi ja sertifioitu kouluttajaverkko.

Taloudellisen ajotavan perusniksit voi oppia jo lyhyellä peruskurssilla, kunhan se on hyvin suunniteltu ja toteutettu. Suomalaisissa autokouluissa taloudellisen ajon koulutusta annetaan sekä ykkös- että kakkosvaiheessa. Sen sisällyttäminen opetukseen ja kuljettatutkintoon on vaihdellut paljon EU-maiden välillä.

Valmennusta työsuhdeautoilijoille

Turvallisuuden korostaminen ajo-opetuksessa, uudentyyppinen palautekaavake ajo-oppilaalle ja riskianalyysi ovat esimerkkejä kehitysideoista, joita nousi esiin syksyllä 2011 Hanasaaressa Espoossa järjestetyssä ECOWILL-koulutusseminaarissa.

ECOWILL-hankkeessa on luotu eurooppalainen malli taloudellisen ajotavan lyhytkestoiseen valmennukseen. Suomessa sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi yrityksissä sekä päästöjen että polttoainekustannusten vähentämiseksi. Lyhytkurssi sopisi työsuhdeautoilijoiden koulutukseen työaikana tai uuden auton ostaneiden käytönopastuksen yhteyteen.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 13.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.