Kuljettajien koulutusmateriaali

key 250x171
Liikenteen energiansäästö ja ympäristövaikutusten hallinta ovat kuljetusalan yrityksille kannattavaa toimintaa. Energiankäytön tehostamiseen on tarjolla useita tuloksellisia ratkaisuja ja toimintamalleja, joiden avulla taloudellisia säästöjä kertyy nopeasti ja toiminnan ympäristökuormitus kevenee.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa tämän alatehtävän tarkoituksena oli kartoittaa olemassa olevat koulutusmuodot ja niihin sisältyvät oppaat, ajotavan optimoinnin työkalut, kuljettajakoulutuksen välineet ja menetelmät sekä tekniset ratkaisut.

Toisessa vaiheessa kuljettajakoulutuksen taustamateriaalia varten koottiin uutta tietoa raskaan kaluston energiankäytön tehostaminen -tutkimushankkeesta muun muassa taloudelliseen ajotapaan vaikuttavista tekijöistä sekä ajoneuvon uusien teknisien ratkaisujen vaikutuksista polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Ohjeistus kerättiin toimintatavoiksi kuljetus- ja linja-autoyrityksien käyttöön.

Raportti:
Taloudellisen ajotavan koulutusmuodot (pdf) (118 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 12.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.