INTERACTION-esimerkki: Munakunta

Munakunta kehittää kananmunien keruukuljetuksia

Munakunta on valtakunnallinen kananmunien markkinointiyritys, joka kehittää vahvasti kananmunien tuotantoketjua ja markkinointia. Kananmunien keräilykuljetukset ovat tärkeä osa yrityksen toimintaa ja ne nähdäänkin jatkossa kehittämisen avainalueena.

Kananmunat kootaan Munakunnan pakkaamoihin noin 280 aktiiviselta tuottajalta Lounais-Suomesta ja Pohjanmaalta. Keräilykuljetuksiin Munakunta käyttää yhdeksää sopimusautoilijaa. Jakelukuljetukset pakkaamolta keskusliikkeiden terminaaleihin se ostaa suurilta toimijoilta. Kuljetuskustannukset ovat lähes 5 prosenttia yrityksen kokonaiskustannuksista.

EMISTRAn avulla kuljetusten optimointiin

Keräilykuljetusten suunnittelun ovat tähän asti hoitaneet sopimusautoilijat ja työvälineinä on ollut lähinnä ”tukkimiehen kirjanpito”. Nyt Munakunta päätyi EMISTRA-seurantajärjestelmän käyttöönottoon. Lisäksi kuljetusyritykset velvoitetaan käyttämään tätä järjestelmää, jonka avulla Munakunta saa kuljetuksista ympäristöraportit ja todelliset kulutustiedot. Tietojen vertailu mahdollistaa toiminnan tehostamisen.

Munakunnan tehostamisuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen tehostaa kuljetuksia niin, että kananmunien keräilykuljetuksista aiheutuvat päästöt ja kustannukset vähenevät. Suunnitelma palkittiin INTERACTION Green Freight and Logistics -palkinnolla.

Munakunta kehittää kananmunien keruukuljetuksia (pdf) (174.4 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 13.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.