Palvelun tarjoajia

HUOM! Tätä alasivua ei enää päivitetä (alla oleva kuvaa palvelun tarjontaa projektin aikana).

Suomessa on vasta yksi varsinainen autojen yhteiskäyttöpalvelun tarjoaja, City Car Club, mutta muutama autovuokraamo tarjoaa joustavuudeltaan lähellä yhteiskäyttöä olevaa palvelua. Lisäksi on hyvä muistaa, että tavallinen autonvuokraus on myös hyvä vaihtoehto omistamiselle, kun autoa tarvitsee hyvin harvoin.

Varsinaisen autojen yhteiskäytön tunnusmerkit ovat:
  • auton käyttöoikeus vain rekisteröityneillä jäsenillä/asiakkailla
  • autot voi varata, noutaa ja palauttaa mihin vuorokauden aikaan tahansa
  • auton voi varata lyhyeksi (muutama tunti) tai pitkäksi ajaksi ja ajan voi määritellä itse
  • autojen nouto- ja palautus tapahtuu itsepalveluna
  • autojen nouto- ja palautuspisteitä on useita kaupungin/alueen sisällä
  • auton käytöstä laskutetaan kuukausittain tuntien ja kilometrien perusteella
  • hinnat sisältävät kaikki autoilun kustannukset mukaan lukien polttoaineen

City Car Club – varsinaista autojen yhteiskäyttöä Helsingin seudulla

City Car Clubilla on yli sata paikkaa Helsingin seudulla, joista autot ovat noudettavissa ja joihin ne ovat palautettavissa 24 h vuoden jokaisena päivänä. Autojen nouto- ja palautuspisteiden verkko on yhteisautoilupalvelulle tyypillisesti todella tiheä.

Varaukset autoihin tehdään joko suoraan internetissä tai soittamalla varauskeskukseen. Auto avataan ja suljetaan asiakkaan omalla matkapuhelimella. Clubin autojen käyttö edellyttää aina jäsenyyttä City Car Clubissa.

Auton käytöstä laskutetaan kuukausittain käytetyn autotyypin, ajan ja ajettujen kilometrien mukaan. Minimivaraus on 2 h ja siitä eteenpäin varauksen voi tehdä 10 minuutin tarkkuudella. Hinnat sisältävät kaikki autonkäyttöön liittyvät kustannukset mukaan lukien polttoaineen.

CityCarClub.net

Smart Travel – edullista autonvuokrausta itsepalveluna

Smart Travelilla on kymmeniä paikkoja Suomessa, joista autot ovat noudettavissa ja joihin ne ovat palautettavissa 24 h vuoden jokaisena päivänä.

Varaukset tehdään joko suoran internetissä tai puhelimitse kyseisen auton hoitajalle. Auto avataan ja suljetaan näppäilemällä vuokrakohtainen koodi. Smart Travelin autojen käyttö ei edellytä jäsenyyttä, ja palvelua voi käyttää myös juuri ajokortin saaneet.

Auton käyttö on hinnoiteltu vuorokausi- ja viikkohintoihin, minimivuokra-aika on kuusi tuntia. Maksaminen tapahtuu varauksen yhteydessä luottokortilla, Visa Electron kortilla tai PayPal-tilisiirrolla. Hinnat sisältävät vapaat kilometrit, mutta eivät polttoainetta. Smart Travel autoilla voi myös matkustaa mihin tahansa ulkomaille. Smart Travel etsii jatkuvasti joukkoonsa uusia itsepalveluautovuokraamoyrittäjiä uusilta paikkakunnilta.

www.smart-travel.org

o2 media – edullisia mainosteipattuja vuokra-autoja

o2 media Oy vuokraa kuluttajille edullisia mainosteipattuja kaupunkiautoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kussakin kaupungissa on yksi palvelupiste. o2 median käyttämät automallit kuluttavat vähän polttoainetta ja niiden alhaiset päästöt on kompensoitu WWF:n tukemalla Neutral Drive -palvelulla.

Mainosrahoituksen ansiosta huokeat vuokrahinnat rasittavat vähän myös kuluttajan kukkaroa ja tekevät monelle oman auton pitämisen tai hankkimisen tarpeettomaksi. o2 median autojen käyttö ei edellytä jäsenyyttä.

Autot ovat varattavissa ainoastaan internetin varausjärjestelmän kautta ja maksaminen tapahtuu luottokortilla. Auton voi vuokrata minimissään yhdeksi ja maksimissaan 3 vuorokaudeksi. Hinnat sisältävät ajoa 100 kilometriin asti, mutta eivät polttoainetta. Lisämaksusta (0,40 €/km) voi toki ajaa enemmänkin.

Muut autovuokraamot

Myös tavallinen autonvuokraus on hyvä vaihtoehto oman auton omistamiselle, jos autoa tarvitsee vain muutamia kertoja vuodessa. Autojen yhteiskäyttäjätkin ottavat usein esimerkiksi lomamatkoille tavallisen vuokra-auton, koska autovuokraamot tarjoavat edullisia sesonkitarjouksia. Joissakin maissa perinteiset autovuokraamot ovat myös ryhtyneet tarjoamaan yhteiskäyttöpalvelua (esim. Connect by Hertz).

www.hertz.fi
www.avis.fi
www.europcar.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.