Pakokaasututkimus

DSC00103 netti
Alatehtävässä tutkitaan raskaiden moottorien ja ajoneuvojen päästöjä erilaisissa ajotilanteissa ja olosuhteissa. Polttoaineenkulutuksen yhteydessä on aina huomioitava myös päästöasiat. Toisinaan nämä tekijät ovat ristiriidassa keskenään.

RASTU:n tehtäväkentässä yhdistyvät aikaisemmin itsenäisinä projekteina toimineiden RakeBus-, Raketruck- ja HDEnergia–projektien tekemiset. RakeTruck-projektissa käsiteltiin kuorma-autojen päästöjä, kun RakeBus:ssa vastaavaa työtä tehtiin kaupunkibussien osalta. Tiedonvaihtoa eri projektien välillä käytiin toki jo energiankäytön tehostamiseen keskittyvän HDEnergia-projektin aikana, mutta nyt tekemiset päätettiin sitoa yhdeksi projektiksi (RASTU). Päästöjen mittaaminen samanaikaisesti kulutusmittausten kanssa on käytännön mittaustoiminnan kannalta järkevää.

Pakokaasututkimus-alatehtävässä mm. seurataan raskaiden ajoneuvojen päästöjen kehittymistä, määritellään ajosuoritteeseen suhteutettuja päästöarvoja ja tutkitaan päästöjen vähentämiskeinoja.

Lisätietoja:

VTT Prosessit
Kimmo Erkkilä
puh. 020 722 5232, kimmo.erkkila@vtt.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.