Treatise-hanke

Koulutusohjelma liikenteen energiankäytöstä energiatoimistoille sekä paikallisille ja alueellisille toimijoille. Treatise-logoTreatise-hanke alkoi tammikuussa 2005 ja päättyi kesäkuussa 2007.

Hankkeessa tuotettiin ja toteutettiin liikenteen energiankäytön koulutusohjelma. Ensisijaisena kohderyhmänä olivat alueelliset ja paikalliset toimijat liikenteen energiankäytön kysymyksissä.

Koulutusosiot olivat:

  1. taloudellinen ajaminen (EcoDriving);
  2. puhtaat polttoaineet (esim. biopolttoaineet) ja ajoneuvot (Cleaner Fuels & Vehicles); ja
  3. liikkumisen ohjaus (Mobility Management).

Projektin tuloksena:

  • Energiatoimistoilla ja muilla paikallisilla toimijoilla on valmiudet neuvoa ja kouluttaa liikenteen energiakysymyksissä alueellaan.
  • Paikallisilla toimijoilla on valmius kehittää ja toteuttaa kansallisia ja kansainvälisiä liikenteen energian tehokkaan käytön ja puhtaan liikenteen projekteja yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.
  • Luotiin koulutusmalli, internet-työkaluja ja koulutusoppaat paikallisten toimijoiden käyttöön.

Hankkeen aikana tuotetut suomenkieliset ja Suomen olosuhteisiin räätälöidyt koulutusoppaat kustakin koulutusalueesta sekä koulutuspäivien esitelmät löytyvät Treatise-hankkeen verkkosivuilta.

Treatise oli Euroopan komission IEE-ohjelman osittain rahoittama projekti, jonka Suomessa tehtävää työtä rahoittivat lisäksi kauppa- ja teollisuusministeriö (nyk. työ- ja elinkeinoministeriö) ja liikenne- ja viestintäministeriö.

IEE-logo


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 16.2.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.