Älykästä työmatkaa! -hanke Jyväskylässä

Älykästä työmatkaa! -hankkeen tavoitteena on Jyväskylän kaupunkiorganisaation työntekijöiden (noin 7 000) työmatkaliikkumisen ohjausmallin luominen sekä työyksiköissä tapahtuvan työpäivän aikaisen liikkumisen ohjaaminen. Hankkeessa pyritään myös yksityisautoilun ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen koordinoidumman liikkumisen avulla. Lisäksi Jyväskylän kaupungin henkilöstöä aktivoidaan lihasvoimin tapahtuvaan työmatkaliikkumiseen hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämiseksi.

Hankekuvaus kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:

Hankekortti Jyväskylä (pdf) (31.5 KB)

Tuloskortti Älykästä työmatkaa (pdf) (92.1 KB)

Hankkeessa käynnistettiin suunnitelman mukaisesti työmatkaliikkumisen ohjauksen malli. Hankkeen aikana käynnistetyt toiminnot tulevat jatkumaan rahoituskauden jälkeenkin. Hankkeen rahoitus on päättynyt, mutta toiminta jatkuu.

Jatkossa Jyväskylän kaupunki on edelleen mukana erilaisissa liikkumisen ohjaukseen liittyvissä teemaviikoissa (mm. Liikkujan viikko, Pyöräilyviikko). Hankkeen tempauksista ainakin AamuAlba, pyörällä töihin -päivä, kulkutapagallupit ja kilometrikisa tullaan toteuttamaan myös jatkossa.

Työyksiköitä kannustetaan hankkimaan työyhteisöpyöriä ja yhteisiä bussikortteja omien budjettiensa puitteissa. Työntekijöiden hiilijalanjäljen pienentämistä varten kehitetty seurantaohjelma otetaan käyttöön keväällä 2012.

Hankkeen aikana on synnytetty kannustava asenneilmapiiri ympäristöystävällisemmän ja työhyvinvointia lisäävän työmatkaliikkumisen puolesta. Sekä työnantajapuolta että henkilöstöä on aktivoitu älykkäämpään liikkumiseen monin tavoin eri yhteyksissä. Asia ei pääty, vaan hankkeen aikana luotu asenneilmapiiri ja käynnistetty toiminta jatkuvat myös tulevaisuudessa.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.