Askel hyvään liikkumiseen – Liikkumisen ohjauksen kehittäminen Hyvinkäällä

Ajankohtaista

Liikkujan viikko Hyvinkäällä

Askel hyvään liikkumiseen -hankkeen työryhmä jatkaa aktiivista toimintaansa varsinaisen Liikenne- ja viestintäministeriön ja Liikenneviraston rahoittaman sekä Motivan koordinoiman hankkeen päätyttyä. Liikkujan viikon suunnittelu ja toteutus Hyvinkäällä kuului työryhmän tehtäviin.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli kulttuuripyöräily, joka pyöräiltiin aurinkoisena sunnuntaina Hyvinkään matkailuoppaiden edustajan johdolla. Reitti kulki rautatieaseman ympäristössä, parantolassa, kirkkojen, Villatehtaan ja keskustan maisemissa. Pyöräily päättyi Suomen rautatiemuseolle, johon retken osallistujat saivat tutustua ilmaiseksi.

Alkuviikosta kaupungin liikennesuunnittelu järjesti yhteistyössä Hyvinkään Liikenteen kanssa Hyvinkään peruskoululaisille tietoiskuja linja-autolla kulkemisesta sekä esitteli koululaiskorttia. Tietoiskut tavoittivat kaikkiaan 500 oppilasta viidellä eri koululla. Koululaiskortti on nyt jo 20 vuotta toiminut matkakortti, jolla hyvinkääläiset peruskoululaiset voivat matkustaa Hyvinkään paikallisliikenteessä rajoittamattomasti minä kellon aikana tai viikonpäivänä tahansa. Palvelua ei ole tarjolla samansisältöisenä missään muualla Suomessa. 

Autottoman päivän kunniaksi Askel-työryhmä jalkautui jakamaan tuhat satulansuojusta Hyvinkään rautatieasemalla, Uimalassa, terveyskeskuksella, kirjastolla ja keskustassa. Satulansuojuksissa oli kaupungin internet-osoite www.hyvinkaa.fi/kevytliikenne. Verkkosivuille on koottu tietoa ympärivuotisesta pyöräilystä. Työryhmä kannustaa jatkamaan pyöräilyä ympäri vuoden! Tempaus sai osakseen paljon positiivista palautetta ja antoi väriä kaupunkikuvaan harmaana syyspäivänä.
Autoton päivä Hyvinkäällä

Askel hyvään liikkumiseen -hankkeen tavoitteena on vakiinnuttaa liikkumisen ohjauksen toimenpiteet Hyvinkään kaupungin toiminnassa. Hankkeen aikana perustetaan liikkumisen ohjauksen työryhmä ja toteutetaan uusien kaupunkilaisten, uusien työntekijöiden sekä työnantajien markkinointipakettien tekeminen ja jakelu. Markkinointipakettien tarkoituksena on kannustaa ihmisiä valitsemaan kestävä liikkumismuoto. Hanke alkoi lokakuussa 2010 ja se päättyi kesäkuussa 2011.

Hankekuvaus kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:
Hankekortti Hyvinkää (pdf) (139.6 KB)

Hankkeen tuloskortti:
Tuloskortti Hyvinkää (pdf) (129.5 KB)

Hankkeen loppuraportti:
Loppuraportti Hyvinkää (pdf) (2 MB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.