Liikkumisen ohjauksen toimenpidepaletin luominen HSL:ään

Liikkumisen tietopaketti

Helsingin seudun liikenne HSL on edennyt työssään pitkälle ja tuottanut mm. viisaan liikkumisen tietopaketin. Tietopaketti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada itse tai jakaa tietoa liikenteestä ja viisaasta liikkumisesta.

Hankkeen päätavoitteena on luoda HSL:ään liikkumisen ohjauksen prosessi, joka koostuu eri kohderyhmille suunnatuista liikkumisen ohjauksen palveluista ja tuotteista.

Alatavoitteena on:
  • tuotteistaa HSL:n liikkumisen ohjaukseen liittyvät informaatio- ja neuvontapalvelu;
  • saada mahdollisimman moni yritys tai muu toimija tekemään liikkumissuunnitelmia;
  • myydä ja markkinoida HSL:n palveluja yrityksille, yhteisöille ja isoille asiointipaikoille;
  • lisätä yksittäisten ihmisten tietoisuutta järkevistä kulkutapavalinnoista; sekä
  • lisätä käyttäjälähtöistä suunnittelua, jotta kestävät kulkutavat olisivat mahdollisimman houkuttelevia ja laadukkaita sekä vastaisivat paremmin kysyntään.
Nämä kaikki toimenpiteet tähtäävät siihen, että joukkoliikenteen ja muiden kestävien kulkumuotojen osuus kasvaa HSL-alueen kunnissa.

Laajempi hankekuvaus ja yhteystiedot:
Hankekortti HSL (pdf) (46.4 KB)

HSL:n liikkumisen ohjauksen toimenpidepaletti on valmistunut

Tuloskortti HSL (pdf) (82.3 KB)

Hankkeen aikana tehtiin kymmeniä yrityskäyntejä, joissa kerrottiin HSL:n liikkumisen ohjauksen palveluista. Keskeisimmät tulokset ovat työnantajayhteistyön prosessin muodostaminen ja siihen liittyvä tuote- ja palvelupaketti, jota yrityksille tarjotaan (yhtenä osana liikkumissuunnitelmat) sekä vuorovaikutteisen suunnittelun lisääntyminen erityisesti sähköisiä kanavia hyödyntämällä.

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat nousseet hankkeen aikana, mutta on toki vaikea osoittaa, mikä merkitys liikkumisen ohjauksen toimenpiteillä on ollut siihen. Yritysten liikkumissuunnitelmiin liittyvistä seurantakyselyistä tullaan saamaan tarkempaa tietoa kulkutapamuutoksista.

Liikkumisen ohjauksen toimenpidepaletti tuotteineen, palveluineen ja työkaluineen on jatkuva prosessi HSL:ssä. Yhteistyötä tehdään muiden alan toimijoiden kanssa.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.