Liikkumisen ohjauksen toteuttaminen Tampereen seudulla

Ajankohtaista
Tampereen seudun liikkumisen ohjauksen hankkeen ensimmäinen vaihe on toteutettu. Strafica Oy:llä teetettiin selvitys liikkumisen ohjauksen nykytilasta ja toimijoista. Toimintamallin laatiminen on myös hyvin pitkällä. Toimintaa parannetaan koko ajan kehämäisellä "suunnittele, toteuta, arvioi ja kehitä" -periaatteella. Tampereen seudun liikkumisen ohjauksen malliksi valittiin koordinaattorimalli. Koordinaattori rekrytointi alkuvuoden 2012 aikana.

Liikkumisen ohjausta on toteutettu Tampereen seudulla melko pitkään. Yksittäisiin hankkeisiin perustuneelta toiminnalta on kuitenkin puuttunut strategia ja pitkäjänteinen toimintaohjelma. Tampereen sitoutuessa yhä vahvemmin ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön liikkumisen ohjaus on nostettu yhdeksi keskeiseksi seudullisen ilmastotyön ja liikkumisen hallinnan painopistealueeksi. Hankkeen tavoitteena on vakiinnuttaa liikkumisen ohjaus pysyväksi osaksi seudun liikennepolitiikkaa.

Hankekuvaus kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:
Hankekortti Tampereen seutu (pdf) (31.4 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.