Matkakeskusten toteutussuunnitelma ja joukkoliikenteen edistäminen

Raaseporin alueelle on liikennejärjestelmäsuunnitelmassa kaavailtu matka- ja liikennekeskuksien perustamista Karjaalle ja Tammisaareen. Myös liityntäliikenteen sujuvoittaminen on katsottu tärkeäksi. Hankkeen tavoitteena on selvittää millä järjestelyin Karjaan matkakeskus ja Tammisaaren liikennekeskus voidaan perustaa. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä ja vähentää tarpeetonta autoilua.

Hankekortti kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:
Hankekortti Raasepori (pdf) (105.6 KB)

Kohteiden suunnittelutyöt ovat käynnistyneet

Hankkeen lopputuloksena ovat kaksi hankesuunnitelmaluonnosta Karjaan matkakeskuksen ja Tammisaaren liikennekeskuksen kehittämiseksi päätöksenteon ja käytännön työn pohjaksi. Keskeisinä tuloksina voidaan pitää hankesuunnitelmien ottamista jatkosuunnittelun pohjaksi ja suunnittelutöiden käynnistymistä molemmissa kohteissa.

Karjaan matkakeskuksen toteuttamisen kannalta tärkeän sillan leventämisen rakennesuunnittelu on alkanut loppusyksystä 2011. Päätös töiden jatkamisesta saadaan joulukuun keskivaiheilla.

Tammisaaren liikennekeskus on suunniteltu avattavaksi uusien liikennejärjestelyjen ja uusien toimijoiden kanssa keväällä 2012. Maanrakennustyöt ovat alkaneet Tammisaaressa lokakuussa ja sisäpuolisten töiden työkuvatasoinen suunnittelu on alkanut marraskuussa 2011.

Hankkeen tuloskortti:
Tuloskortti Raasepori (pdf) (121.7 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.