Pyöräily ja sosiaalinen media

Hankkeen tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa yhteisöllinen (karttapohjainen) nettipalvelu, jonka avulla pyöräilijät voivat jakaa pyöräilytietoa liittyen esimerkiksi reittisuosituksiin, mielenkiintoisiin kohteisiin ja palveluihin reittien varrella, tilapäisiin häiriöihin tai vaarallisiin paikkoihin. Hankkeen taustalla on ajatus, että väylästön käyttäjät ovat sen parhaita asiantuntijoita, ja tämä arvokas tietovaranto halutaan laajan käyttäjäkunnan hyödynnettäväksi.

Työn tavoitteena on toteuttaa liikkumisen ohjauksen innovatiivinen työkalu, joka yhdistää sosiaalisen median ja reittioppaan hyödyt, verkottaa pyöräilijät keskenään sekä vahvistaa pyöräilijöiden yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Hankekuvaus kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:
Hankekortti Pyöräily ja sosiaalinen media (pdf) (31.4 KB)

Yhteisöllinen nettipalvelu, jossa pyöräilijät voivat jakaa kartan avulla pyöräilyyn liittyvää tietoa, kuten paikkoja ja reittejä, on avattu osoitteessa: www.fillaristit.fi.

Hankkeen apuna käytettiin projektiblogia, jonka avulla pyöräilijät pystyivät seuraamaan ja osallistumaan palvelun suunnitteluun. Blogi on edelleen käytössä ja sinne voi käydä lisäämässä kommentteja ja toiveita, että miten palvelua kannattaisi jatkokehittää.

http://pyoraily-projekti.blogspot.com/

Hanke on päättynyt, mutta Fillaristit -palvelun hyödyntäminen ja käytön tehostaminen jatkuu liikkumisen ohjauksen ohjelman 2012-2013 puitteissa.

Hankkeen tuloskortti:
Tuloskortti Pyöräily ja sosiaalinen media (pdf) (90.9 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.