Vantaankosken aseman yritysten työpaikkaliikennesuunnitelmat

Hankkeen tavoitteena on edistää suomalaisten työpaikkakeskittymien liikenteen ohjausta ottamalla kohteeksi Vantaankosken aseman ympäristön toimistotyöpaikkarakennukset. Hankkeesta saadaan siten arvokasta kokemusta muidenkin työpaikkakeskittymien liikkumisen ohjauksen suunnitelmia varten.

Hankekuvaus kokonaisuudessaan ja yhteystiedot:
Hankekortti Vantaankoski (pdf) (69.5 KB)

Vantaankosken aseman yritysten työpaikkaliikennesunnitelmat ovat valmistuneet.

Tuloskortti Vantaankoski (pdf) (97.8 KB)

Yli 1 000 ihmistä kolmen yrityksen henkilöstössä saatiin liikkumisen ohjauksen toimenpiteiden piiriin. Samalla tehtiin liikkumisen ohjauksen käsitettä ja sen kaikenlaisia ratkaisutoimenpiteitä tunnetummiksi yritysten piirissä.

Hanke ei kuitenkaan ole vielä päättynyt, sillä nyt vasta alkaa liikkumisen ohjauksen toimenpiteiden toteutus- ja seurantavaihe.

Ehdotetuista kaikille yhteisistä toimenpiteistä merkittävimmät olivat yritysten kustantamat työmatkasetelit, isot joukkoliikennelähtöjen aikataulunäytöt ala-auloissa, pyöräpysäköintipaikkojen lisäämistä myös asiakkaille, liittyminen kimppakyytipörssi- ja auton yhteiskäytön esiteltyihin järjestelmiin (Green Riders, CityCarClub) sekä näistä kaikista ja muutenkin kestävän liikkumisen vaihtoehdoista tiedottaminen, myös nettisivuilla. Joillekin ehdotettiin lisäksi matkakortteja työasiointiin, suihkutilojen parempaa järjestelyä, yhteiskäyttöpyöriä maastokäyntejä varten ja etätyön lisäämistä. Ei-yhteisistä keinoista osa on toisilla yrityksillä jo käytössä.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.