Kokeile edes kerran – kestävän liikkumisen vaihtoehdot

Kokeile edes kerran -hanke pyrkii muuttamaan Päijät-Hämeen koulutuskonsernin, Lahden kaupungin ja Lahden yliopistokeskuksen henkilöstön liikkumistapoja ympäristön ja oman terveyden kannalta kestävämmiksi. Hankkeessa kannustetaan yksiköiden henkilöstöä korvaamaan yksin autolla liikkumista kestävillä kulkumuodoilla työ- ja vapaa-ajan matkoilla sekä kirjaamaan ylös korvaamansa matkat.

Hankkeen tavoitteena on korvata yksin autolla liikkumista kestävillä kulkumuodoilla työ- ja vapaa-ajan matkoilla. Kestävä liikkuminen tulee konkreettisesti osaksi osallistuvien yksiköiden kestävää kehitystä ja työhyvinvointia. Hankkeeseen osallistuu aktiivisesti kahdeksan yksikköä Päijät-Hämeen koulutuskonsernista, Lahden kaupungilta ja Lahden yliopistokeskuksesta.

Yksin autolla ajamisen vaihtoehdoksi tarjotaan pyöräilyä, kävelyä, joukkoliikennettä, kimppakyytejä, etätyötä tai esimerkiksi videoneuvottelua. Toiminnassa korostetaan viisaiden valintojen merkitystä matkaketjun kaikissa osissa. Vaikka esimerkiksi työmatka täytyisi tehdä autolla, voi matkan lähikauppaan tehdäkin kävellen tai pyörällä. Hankkeen tavoitteena on saada viisaalle liikkumiselle mahdollisimman laajaa näkyvyyttä alueen mediassa sekä eri tapahtumissa. Jatkotyön tueksi hankkeessa kerätään ja analysoidaan liikkumisen ohjaukseen liittyvää tutkimusaineistoa.

Kokeile edes kerran -hankekortti (pdf) (100.9 KB)

Kokeile edes kerran maxsumo taulukko 1 (pdf) (130.2 KB)

Kokeile edes kerran maxsumo taulukko 2 (pdf) (177.2 KB)

Tuloskortti:

LOHJELMA 2012-2013 Tuloskortti Kokeile edes kerran (pdf) (125 KB)

Muut:

LOHJELMA 2012-2013 loppuraportti Kokeile edes kerran (pdf) (1.8 MB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.