Liikkumisen ohjauksen
valtionavustus

Liikkumisen ohjausta tuetaan Valtioneuvoston asetuksen (1273/2013) mukaisesti joukkoliikenteen valtionavustuksilla. Liikkumisen ohjauksen tarkoituksena on ihmisten kulkutapavalintoihin vaikuttaminen. Keinoina tähän ovat tiedollinen valistaminen, markkinointi ja palvelujen kehittäminen.

Tavoitteina liikkumisen ohjauksella on yksityisautoilun vähentäminen sekä joukko- ja kevyen liikenteen suosion kasvattaminen. Liikkumisen ohjauksella siis kannustetaan kestäviin liikkumistottumuksiin.

Avustusta voivat saada kunnat, kuntayhtymät ja muut yleishyödylliset yhteisöt. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset liikkumisen ohjausta järjestävät verkostot, säätiöt ja yhdistykset. Avustuksen toivotaan edistävän pysyvien toiminta- ja yhteistyömuotojen syntymistä seuduilla ja kunnissa.

Valtionavustusta haetaan vuosittain, ja sen myöntämisestä päättää Liikennevirasto.

Lisätiedot:

Liikennevirasto
joukkoliikenneasiantuntija Toni Bärman,
puh. 029 534 3235
toni.barman@liikennevirasto.fi

Motiva Oy
nuorempi asiantuntija Taneli Varis,
puh. 09 6122 5067,
taneli.varis@motiva.fi


www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/suunnittelu/liikkumisen-ohjaus/liikkumisen-ohjauksen-valtionavustus

Motiva avustaa Liikennevirastoa liikkumisen ohjauksen valtionavustusprosessissa.  Valtionavustusten myöntämisestä päättää Liikennevirasto.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 11.4.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.