Hämeenlinnan seudun viisaan liikkumisen koordinaattori 2014 -hankkeen toiminnan suunnittelu

Tausta ja tavoite

Hämeenlinnan seudun viisaan liikkumisen koordinaattori 2014 -hankkeen lähtökohtana on vuonna 2011 valmistunut Hämeenlinnan seudun kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma (EKOLIITU). Vuoden 2012 lopussa EKOLIITU-suunnitelmasta laadittiin seurantakatsaus, jossa arvioitiin suunnitelmassa esitettyjen toimenpiteiden etenemistä. Yhtenä jatkotoimenpiteenä sovittiin, että seudulla pilotoidaan viisaan liikkumisen koordinaattori -toimintamallia.

Koordinaattoritoiminnan tavoitteena on konkreettisen toiminnan kautta lisätä Hämeenlinnan seudun asukkaiden ja seudulla työssäkäyvien tietoisuutta liikkumisen vaihtoehdoista ja liikkumisvalintojen vaikutuksista sekä motivoida, kannustaa ja opastaa ihmisiä viisaisiin arjen liikkumisvalintoihin.

Koordinaattorin tehtävänä on tukea, avustaa ja opastaa kuntia toteuttamaan erilaisia viisaan liikkumisen edistämistoimenpiteitä (liikennekasvatusta, -koulutusta, -valistusta ja -tiedotusta ja muita liikkumisen ohjauksen toimenpiteitä). Koordinaattorin toiminta on ensisijaisesti kuntakohtaista tukitoimintaa, joskin on myös toimenpiteitä, joiden osalta seudullinen toteutus on tarkoituksenmukaisempaa.

Syksyn 2013 aikana toteutettavan hankkeen tavoitteena on pohjustaa vuonna 2014 käyttöönotettavaa viisaan liikkumisen koordinaattorimallia laatimalla kuntiin konkreettiset ja käytännönläheiset toimintasuunnitelmat viisaan liikkumisen edistämiseksi. Hankkeen tavoitteena on myös motivoida kuntia osallistumaan koordinaattorihankkeeseen (sitouttaminen vuoden 2014 omarahoitusosuuteen), eli varmistaa varsinaisen toiminnan käynnistyminen.

Toimenpiteet

Suunniteltava toiminta on hyvin käytännönläheistä ja pääpaino on erilaisten kasvatus-, koulutus-, valistus- ja tiedotustoimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Toimintasuunnitelmat sisältävät myös toimenpiteitä, jotka auttavat kuntia luomaan pysyviä toimintamalleja ja rakenteita viisaan liikkumisen edistämiseen eri hallinnonaloilla (mukaan lukien seuranta).

Kohderyhmät

Toiminnan pääasiallisia kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret sekä kuntatyöntekijät (sekä liikkujina itse että eri ikäryhmien parissa työtä tekevinä).

Yhteyshenkilöt:

Strafica Oy
projektipäällikkö Juha Heltimo
puh. 050 369 4604

Mobinet Oy
Johanna Taskinen
puh. 040 757 3284


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.