Kokkolan pyöräilykaupunkiohjelma

Kokkolan kaupunki laatii työssä pyöräilykaupunkiohjelman, joka on yksi kaupungin parhaillaan päivitettävän strategian alaisista ohjelmista. Pyöräilykaupunkiohjelmaa tehdään yhdessä liikuntatoimen, konsernihallinnon, liikennesuunnittelun, kaavoituksen sekä hyvinvoinnin kehittämisen kesken. Pyöräilykaupunkiohjelman laadinnasta päätti kaupunginhallitus, joka myös hyväksyy ohjelman. Pyöräilykaupunkiohjelma esitellään myös kaupunginvaltuustolle.

Tavoite

Hankkeen tavoitteena on luoda Kokkolan pyöräilykaupunkiohjelma,
joka tukee Kokkolan kaupungin strategiaa. Lisäksi projektin tavoitteena on herätellä kaikkia kokkolalaisia lisäämään pyöräilyään sekä hyötyliikuntana että harrastuksena.

Lisäksi tavoitteena on liittää arvokas jo tehtävä työ yhteen ja yhtenäiseksi työskentelyksi pyöräilyn lisäämiseksi, jotta saavutettaisiin pyöräilyn terveyshyötyjä, sekä vähennettäisiin autoilua kaupungissa. Tarkoitus on tiivistää eri toimijoiden välinen yhteistyö sellaiseksi, että jokainen voi suunnata työtään kohti yhteisiä tavoitteita siten, että se tukee toimijan omaa ydintehtävää ja sopii toimijan rooliin.

Kohderyhmä

Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki kokkolalaiset. Lisäksi hankkeen kohderyhmiä ovat kaupungin hallintokunnat sekä kaupungin tärkeimmät yhteistyökumppanit.

Toteutettavat liikkumisen ohjauksen toimenpiteet:
  • Kolme lehdistötiedotetta projektin aikana.
  • Työpaja kaupungin toimijoiden kesken.
  • Pyöräilykaupunkiohjelman laatiminen.
  • Kaupunkilaisille avoin pyöräilykaupunkiseminaari, jossa päättäjien paneelikeskustelua.
  • Pyöräilykaupunkitunnuksen laatiminen.

Yhteyshenkilö:
Lotta Nyqvist
lotta.nyqvist@kokkola.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.