Lapin liikkumisen ohjaus

Lapin liikkumisen ohjauksen hankkeessa liikkumisen ohjaus on integroitu osaksi Lapin liikenneturvallisuustoimijatyötä. Näin tavoitetaan lähes kaikki Lapin kunnat. Liikenneturvallisuustyön kuntaryhmissä tuodaan esille myös viisas liikkuminen. Hankkeessa tehdään kysely kuntien edustajille. Kyselyssä kartoitetaan liikkumisen ohjauksen nykytilaa ja tietoisuutta liikkumisen ohjauksesta.

Erillishankkeet

Hankkeessa on lisäksi kolme erillishanketta. Näistä merkittävin on Outokumpu Stainlessin Tornion terästehtaan liikkumisen ohjaus. Hankkeessa on muun muassa kartoitettu Outokummun työntekijöiden asuinpaikat. Selvityksen lähtötietoina oli käytettävissä 2 227 Outokummun työntekijän kotiosoite ja tieto siitä, onko kyseinen työntekijä päivä- vai vuorotyössä.

Osoitteet paikannettiin kartalle ja saatua tietoa analysoitiin sekä piste- että ruutuaineistoina. Näin pystyttiin selvittämään nykyisen joukkoliikennelinjaston palvelutaso työntekijöille lähtökohtana linjaston kehittämiselle. Lisäksi saatiin selville kevyen liikenteen vyöhykkeellä asuvien työntekijöiden asuinpaikat ja määrä. Tätä tietoa voidaan käyttää hyödyksi esimerkiksi kevyen liikenteen reittien ja kunnossapidon suunnittelussa.

Hankkeessa on tehty myös kysely Tornion ja Outokummun välin joukkoliikenteen käyttäjille ja kerätty kehittämisehdotuksia joukkoliikenteen parantamiseksi. Yhtenä osana hanketta oli myös liikkujan viikolla pidetty infotilaisuus tehtaan henkilöstölle, jossa esiteltiin työntekijöille Kemi-Tornio seudun joukkoliikennettä. Tilaisuudessa kannustettiin myös turvalliseen pyöräilyyn sekä jaettiin tietoa myös ekologisemmasta autoilusta.

Kahdessa muussa erillishankkeessa Pellossa ja Sodankylässä pyritään kehittämään haja-asutusalueella jatkossakin kasvavaa joukkoliikenteen muotoa eli palveluliikennettä.

Yhteyshenkilö:
Harri Telkki
harri.telkki@tornio.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.