Toimintasuunnitelma Haminan kaupungin Liikkumisen ohjauksen hankkeeseen

Taustaa

Maakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma (2010) ja Kymenlaakson ilmasto- ja energiastrategia linjaa yhdeksi alueen tärkeäksi kehittämistavoitteeksi kestävien kulkumuotojen käytön edistämisen.

Haminan kaupunki on lisännyt mahdollisuuksia joukkoliikenteen käyttöön työmatkoilla ostamalla lisää palvelulinjaliikennevuoroja elokuusta 2012 alkaen. Nyt Haminan kaupungin alueella liikennöi 2 palvelulinjan linja-autoa, liikenne hoidetaan kaikille avoimena joukkoliikenteenä.

Kaupunkiturvallisuuden kehittäminen on nousemassa yhdeksi kaupungin tärkeäksi kehittämiskohteeksi. Koululaisten liikenneturvallisuuden kartoitus ja turvallisuussuunnitelman toteutus sekä nuorten turvallisuuskävelytapahtuman järjestäminen on esitetty toteutettavaksi yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.

Tavoite

Hankkeen tavoitteena on lisätä joukkoliikenteen käyttöä alueella ja opettaa koululaisia ja nuorisoa joukkoliikenteen käyttöön ja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen ja minimoida turvattomilta tuntuvat ja vaarallisiksi tiedetyt paikat asuinalueilla.

Hankkeen rahoituksella tehtävien toimenpiteiden avulla:

  • saadaan alueen asukkaat ajattelemaan ja kokeilemaan linja-auton käyttämistä työmatkoihin henkilöautoilun sijaan,
  • lisätään asukkaiden tietämystä linja-autoliikenteen reiteistä ja aikatauluista,
  • lisätään tietämystä alueen julkisen liikenteen mahdollisuuksista ja palveluista,
  • opetetaan koululaisia ja nuoria joukkoliikenteen käyttöön ja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen,
  • kartoitetaan koulumatkan liikenteen vaaratilanteet ja tehdään liikenneturvallisuus-suunnitelma, ja
  • kartoitetaan nuorison turvattomaksi ja vaaralliseksi tuntemat paikat ja suunnitellaan kuinka niistä voitaisiin tehdä turvallisempia ja viihtyisämpiä.

Yhteyshenkilö:
Teija Kolehmainen
teija.kolehmainen@hamina.fiOliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.