Lappeenrannan kävelyn ja pyöräilyn edistäminen

Toiminnan tavoite

Lappeenrannan kaupunki on ollut mukana "Pyöräily ja kävely osaksi kaupunkien liikennejärjestelmää" -hankkeessa v. 2009-2013, jossa on selvitetty kävelyn- ja pyöräilyn kehittämistä. Näiden kulkutapaosuuksia pyritään nostamaan Lappeenrannassa jatkossa yhä edelleen. Lappeenrannan kaupunki  on myös sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästojä ilmasto-ohjelman mukaan  30 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä.

Pyöräily- ja kävelyväylät on laatuluokitettu ja niille on asetettu tavoitteet. Kokonaistavoite on vähentää yksityisautoilua. Kuntalaisia kannustetaan vähentämään autoilua ja lisäämään pyöräilyä erilaisilla tapahtumilla sekä viestittämällä asiasta kaupunginsivuilla ja mediassa. Päätapahtumat ovat pyöräilyviikko sekä autoton päivä. Pyöräilyn puolesta kampanjoidaan ympärivuotisesti. Työmatka- ja vapaa-aika pyörailyä pyritään lisäämään kampanjoimalla ja perustamalla oma foorumi, joka tuo esiin pyöräilyyn liittyviä asioita. Tavoitteena on olla vuonna 2015 pyöräilykaupunki.

Yhteyshenkilö:
Mauri Backman
puh. 040 558 2508
mauri.backman@lappeenranta.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.