Rautalammin kuntakeskuksen viisaan liikkumisen aktivointihanke

Toiminnan tavoite

Hankkeella pyritään löytämään toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa Rautalammin keskustan liikenneturvallisuutta, esteettömyyttä ja viihtyisyyttä vaikuttamalla kuntakeskuksen läpi kulkevan kantatie 69 suurimpaan käyttäjäryhmään eli keskustan asukkaisiin ja keskustassa työssä käyviin. Taajaman sisäiset henkilöautomatkat pyritään minimoimaan.

Keskeisenä tavoitteena on tuoda esiin ihmisten omien valintojen vaikutusmahdollisuudet oman ympäristönsä turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Samalla osoitetaan, että kunta ja kuntalaiset ovat valmiita tekemään oman osuutensa ja luodaan näin positiivista painetta läpikulkuliikenteen rauhoittamiseksi tarvittaville rakenteellisille toimenpiteille.

Työ toteutetaan osana Kuopion seudun jatkuvaa liikennejärjestelmätyötä, jossa ovat mukana kaikki seudun keskeiset organisaatiot. Toimenpiteitä toteutetaan kaikille ikäryhmille, mutta kohderyhmänä ovat erityisesti aktiivi-ikäiset, joiden tavoittaminen esimerkiksi kuntien hallintokuntatyön kautta on haastavaa. Lisäksi tärkeänä kohderyhmänä ovat ikääntyneet.

Yhteyshenkilö:
Mika Savolainen
puh. 040 486 7747
mika.savolainen@sito.fi


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.11.2016

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.