Rahoitettavat hankkeet 2017

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset vuodelle 2017 on myönnetty. 

Hakemuksia tuli yhteensä 42 kappaletta, joista seuraavat 29 hanketta saivat avustusta:

Liikkumisen ohjaus valtionavustushankkeet 2017 (pdf) (148.5 KB)

Valtionavustushankkeet

HAKIJA
YHTEYSHENKILÖ
KUVAUS
 HANKKEISSA VALMISTUNEET MATERIAALIT
Hattulan kaupunkiJuha Prittinen Asemakaavallisia keinoja pyöräilyn ja kävelyn kilpailukyvyn parantamiseen suhteessa autoliikenteeseen Hattula - Hanke-esittely (pdf) (584.3 KB)
Hattula-hankkeen loppuraportti
Helsingin seudun liikenneTarja Jääskeläinen Senioreiden kannustaminen aktiiviseen liikkumiseen ja kestäviin kulkutapoihin, mm. kampanjoinnilla.
HSL- Hanke-esittely (pdf) (124 KB)

Hyvinkään kaupunkiMarjukka AronenKokeilupyörä 2.0 -hanke, yhteiskäyttöisten- ja erikoispyörien käyttö kaupungin organisaatiossa.
Hyvinkää- Hanke-esittely (pdf) (1 MB)
Hankkeen loppuraportti
Iisalmen kaupunkiJyrki KönttäTyömatkapyöräily- ja kävelymatkojen määrään kasvattaminen ja arvostuksen lisääminen. Matkaketjujen palvelutason parantaminen solmupisteissä liikkumisen ohjauksen keinoin.Kestävän liikkumisen edistäminen kuluttajille suunnattujen liikkumispalveluiden ja palvelukonseptien kehittämistä sekä niiden integroiminen osaksi kunnan tai seudun liikennejärjestelmää.
Iisalmi - Hanke-esittely (pdf) (313.6 KB)
Iisalmi ja Ylä-Savo liikkuvat viksusti esittely (pdf) (2.4 MB)
Imatran kaupunki IPäivi PekkanenKestävän liikkumisen kehittämisohjelman laadinta: liikkumisen nykytilan analysointi, kehittämistarpeiden määrittely, toimepiteet, vastuut, valvonta ja seuranta. 
Imatra I - Hanke-esittely (pdf) (362.2 KB)
Imatran kestävän liikkumisen onnistumissuunnitelman esitteet (pdf) (317.2 KB)
Imatran kaupunki IIPäivi PekkanenKotitalouksien kolmannesta tai toisesta autosta luopumisen edistäminen tai  hankkimisen blokkaaminen, auttamalla synnyttämään alueelle toimiva kimppakyyti- eli digiliftaus-palvelu.
Imatra II - Hanke-esittely (pdf) (391.8 KB)

JAPA ry -JyväskyläAnna SarkkinenViisaan liikkumisen edistäminen Jyväskylän seudulla sekä laajemmin koko valtakunnan tasolla, pyrkien erityisesti kevyen liikenteen kulkutapaosuuksien lisäämiseen.
JAPA-ry - Hanke-esittely (pdf) (1.7 MB)
JAPA Osahanke1_loppuraportti nettiin (pdf) (1.3 MB)
JAPA Osahanke2_loppuraportti_nettiin (pdf) (3.8 MB)
JS Hercules ry - OuluTimo PeräläLasten ja nuorten harrastuksiin kuljettamisen vähentäminen liikunnan palvelurakennetta muuttamalla.
JS Hercules ry - Hanke-esittely (pdf) (708.4 KB)
Liikkumisen ohjauksen raportti LÄHIRÄHINÄ (pdf) (2.3 MB)
Jyväskylän kaupunkiKari StrömKestävän työmatkaliikenteen toimenpide-ohjelmien jalkautus käytäntöön suurten työnantajien, järjestöjen ja palveluntarjoajien yhteistyöllä.
Jyväskylä - Hanke-esittely (pdf) (1.7 MB)
Työmatkaliikkumistutkimus
Kemin kaupunki ja Rovaniemen kaupunkiMatti MolanderLasten ja nuorten viisaan liikkumisen edistäminen luoden uutta toimintakulttuuria eri hallintokuntiin sekä urheiluseuroihin. 
Kemi-Rovaniemi - Hanke-esittely (pdf) (310 KB)
Tiivistelmä kyselyn ja analyysin tuloksista kaupungeittain (pdf) (974.8 KB)
Kouvolan kaupunkiHanna Piispa-MalinenLiikkumisen ohjauksen toimet Kouvolan seudulla ja kevyt kaupunkipyöräselvitys.
Kouvola - Hanke-esittely (pdf) (579.4 KB)
Viisaan liikkumisen tiedotuslehti_Hyppaakyytiin2017 (pdf) (883.5 KB)
Kouvolan_kaupunkipyoraselvitys (pdf) (1.8 MB)
Lahden kaupunkiKristiina KartimoKestävän kaupunkiliikenteen näkökulman ja toimenpiteiden integrointi kiinteäksi osaksi kaupungin jatkuvan strategisen yleiskaavan prosessia, sen vuorovaikutusta ja päätöksentekoa ja yhdeksi prosessin lopputulokseksi.
Lahti - Hanke-esittely (pdf) (428.6 KB)
lahti_julisteet (pdf) (736.7 KB)
Lappeenrannan kaupunkiIlkka RäsänenKävelyn, pyöräilyn ja viisaan liikkumisen lisääminen Lappeenrannassa ja Loimaalla. Lisäksi hankkeessa testattiin seurantatapoja ja mittareita, joiden avulla voidaan osoittaa viisaan liikkumisen edistämisen taloudelliset ja terveydelliset hyödyt työpaikalleTyömatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille -loppuraportti
Limingan kaupunkiLaura KelhäHankkeessa  luotiin Limingan kunnalle ’Fiksun liikkumisen suunnitelma’. Suunnitelmalla määritellään kevyenliikenteen kehittämisen suuntaviivat, joilla edistetään kuntalaisten liikkumista koulu- ja työmatkojen osalta pyörällä tai kävellen ja mahdollistetaan niiden kehittämiseen tähtäävien kokeilujen tekeminen. 
Liminka - Hanke-esittely (pdf) (684 KB)
Fiksusti liikkuva liminka (pdf) (5.2 MB)
Nuorten akatemiaReija ArnbergNuorten kiinnostuksen herättäminen liikkumisen ohjaukseen ja edistetään lähidemokratiaa.
Nuorten_Akatemia - Hanke-esittely (pdf) (1.2 MB)
Työpaja Hämeenlinna
Työpaja Iittala
Oulun kaupunkiHarri VaaralaYhteiskäyttöautopalvelujen kehittäminen Oulussa sekä uudet palvelukonseptit työpaikkaliikkumisessa ja matkailussa" -suunnitteluhanke
Oulu - Hanke-esittely (pdf) (551.6 KB)
Yhteiskäyttöautopalvelujen edistäminen Oulussa (pdf) (683.1 KB)
Porin kaupunki IEija RiihimäkiPorin seutu liikkeelle, joukkoliikenteen uudet tuulet -projekti
Pori I - Hanke-esittely (pdf) (490.1 KB)
Pori kooste markkinointimateriaalista (pdf) (2 MB)
Porin kaupunki IIEija RiihimäkiKävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä tehtyjen matkojen määrän lisääminen Porissa tarjoamalla helposti omaksuttavissa olevaa tietoa kestävistä kulkumuodoista eri liikkujaryhmille.
Pori II - Hanke-esittely (pdf) (1.3 MB)
Pori_LO_materiaalipaketti_raportti (pdf) (946.8 KB)
PyöräliittoMatti KoistinenTiedollisella ohjauksella pidennettiin pyöräliikenteen ns. ”kautta” molemmista päistä, avartamalla erityisesti keväällä ja syksyllä markkinoinnin ja viestinnän avulla ihmisten käsitystä siitä, milloin polkupyörällä voi liikkua. 
Pyöräliitto - Hanke-esittely (pdf) (3.6 MB)

Rauman kaupunkiTerhi LahtinenRauman pyöräilyn edistäminen ja pyöräilijämäärien nostaminen kohdennetulla uudenlaisella palvelumuotoiluun perustuvalla markkinoinnilla. 
Rauma - Hanke-esittely (pdf) (219.3 KB)
Rauman_pyorailyn_markkinointi_raportti (pdf) (2 MB)
Riihimäen kaupunkiAnna-Maija JämsénRiihimäkeläisten käyttämiin kulkutapoihin vaikuttaminen ja  kestävien liikennemuotojen valinnan tukeminen. Hankkeen lähtökohtana oli asemanseutu, joka on keskeinen osa Riihimäen keskustaa ja erityisesti työmatkaliikenteen solmukohta.
Riihimäki - Hanke-esittely (pdf) (687.4 KB)
Riihimäen asemaseudun liikkumisen ohjaus -loppuraportti
Sipoon kaupunkiEveliina HarsiaMatkaketjujen edistämisstrategia –hankkeessa tunnistettiin käyttäjän näkökulmasta Sipoon keskeisimmät matkaketjujen solmupisteet ja mietittiin, miten niiden roolia ja houkuttelevuutta voidaan edistää.
Sipoo - Hanke-esittely (pdf) (337.1 KB)
Benchmark - matkaketjujen edistäminen maailmalla
Segment_kysely Sipoossa (pdf) (1.8 MB)
Tampereen kaupunkiHeljä AarnikkoLiikkumisen ohjaus rakentamisen aikana ja liikkumisen ohjauksen toimenpiteiden kohdentaminen nykyisille autoilijoille. 
Tampere - Hanke-esittely (pdf) (974.9 KB)
Hankkeen loppuraportti

Liikkumisen ohjaus rakentamisen aikana merkittävissä kaupunkikehitys- ja liikennehankkeissa

ValoniaPaula Väisänen Päätavoitteina olivat kävelyn ja pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistäminen kestävää liikkumista edistävien kuluttajille suunnattujen liikkumispalveluiden ja palvelukonseptien kehittämisellä sekä liikkumisen ohjauksen integroinnilla liikennejärjestelmätyöhön.
Valonia - Hanke-esittely (pdf) (279.8 KB)
Kehittämistarveselvitys vt10
Vantaan kaupunkiTiina HulkkoTunnistetaan pyöräpysäköinnin kannalta potentiaalisimmat joukkoliikennepysäkit työssä kehitettävän paikkatietomenetelmän avulla. 
Vantaa - Hanke-esittely (pdf) (298.7 KB)
Matkaketjujen_kehittäminen_loppuraportti_2017-12-22 (pdf) (5.5 MB)
Vesilahden kuntaSari JuutiHankkeessa tehtiin Vesilahden kuntaan kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. Lisäksi tavoitteena oli selvittää miten lisätä työmatkaliikennettä julkisilla ja kesäaikaan pyöräilyllä.
Vesilahti - Hanke-esittely (pdf) (463.7 KB)
Vesilahden kävely ja pyöräily (pdf) (9.7 MB)
Ylivieskan kaupunkiRisto SuikkariIkäihmisten liikkumisen edellytyksien vahvistaminen omassa lähiympäristössä.
Ylivieska - Hanke-esittely (pdf) (870.9 KB)
Ylivieska_lo_loppuraportti_2017 (pdf) (10.5 MB)
Ylivieska_lo_yhteenveto_2017 (pdf) (4.3 MB)
Ylöjärven kaupunkiArto HuovilaKouluSUMP-työkalun kehittäminen ja raportointi sekä työkalun pilotoiminen.
Ylöjärvi - Hanke-esittely (pdf) (1.2 MB)
Ylöjärvi KouluSUMP (pdf) (1.8 MB)www.liikennevirasto.fi/liikennejarjestelma/suunnittelu/liikkumisen-ohjaus/liikkumisen-ohjauksen-valtionavustus

Motiva avustaa Liikennevirastoa liikkumisen ohjauksen valtionavustusprosessissa.  Valtionavustusten myöntämisestä päättää Liikennevirasto.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB


Sivua päivitetty viimeksi 13.4.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.