Viisaan liikkumisen verkosto –
VILI

Viisaan liikkumisen verkosto VILI (ent. LIVE) yhdistää liikkumisen ohjauksen parissa työskenteleviä tai siitä kiinnostuneita alan toimijoita eri sektoreilta.

Verkoston tarkoituksena on lisätä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Verkoston jäsenyys on maksuton eikä se sido mihinkään. Motiva Oy koordinoi verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

VILI-verkostossa on noin 670 jäsentä ja se on yksi Euroopan suurimmista liikkumisen ohjauksen verkostoista.

Ajankohtaista

Liikkumista kokeillen
Kokeilunpaikka.fi -sivusto on syntynyt hallitusohjelmaan nojaavassa Kokeileva Suomi -kärkihankkeessa, joka luo edellytyksiä kokeilukulttuurin edistämiselle yhteiskunnan eri tasoilla. Kokeilunpaikassa järjestetään pienkokeiluhakuja ja ensimmäisen haun teema kesällä 2017 oli kiertotalous. Kiertotalous-kokeilujen piti liittyä asumiseen, liikkumiseen tai ruokaan.
viisas liikkuminen
Viisaan liikkumisen verkosto
VILI
Joukkoliikenne on modernin kaupunkikehityksen mahdollistaja
Monissa eurooppalaisissa kaupungeissa on otettu rohkeita askelia joukkoliikenteen kehittämisessä. Muun muassa Göteborgissa havaittiin, että ilman vahvaa panostusta joukkoliikenteeseen kaupungin kasvu ei olisi mahdollista. Rohkeat kehitysharppaukset voivat lisätä joukkoliikenteen käyttöä huomattavasti.
Liikkumisen ohjaus
Viisaan liikkumisen verkosto
joukkoliikenne
VILI
Liikenneköyhyys määritelty
Tampereen teknillisen yliopiston Liikenteen tutkimuskeskus Vernessä on toteutettu esiselvitys liikenneköyhyydestä. Liikenneköyhyydeksi voidaan kutsua ilmiötä, jossa ihmisellä ei ole mahdollisuutta liikkua kohtuullisella vaivalla, kohtuullisilla kustannuksilla ja kohtuullisessa ajassa niihin paikkoihin, joissa päivittäisiä tarpeita on mahdollista tyydyttää.
viisas liikkuminen
Viisaan liikkumisen verkosto
VILI
5.12.2017 Työmatkaliikkumisen suunnittelu tuo rahanarvoisia säästöjä työnantajalle
Työpaikan liikkumissuunnitelman avulla tunnistetaan organisaation mahdollisuudet edistää työntekijöiden viisasta liikkumista ja vähentää henkilöauton käyttöä. Valpastin Oy:n toteuttamassa Liikkumissuunnitelman hyödyt euroina -hankkeessa osoitettiin, että laadukas työmatkaliikkumisen suunnittelu säästää rahaa ja lisää työntekijöiden hyvinvointia.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
viisas liikkuminen
VILI


Uutiskirjeet

Viisaan liikkumisen verkoston uutiskirjeet ilmestyvät viisi kertaa vuodessa.  Voit tilata uutiskirjeen liittymällä VILI-verkoston jäseneksi.
Liity VILI-verkostoon

Työskenteletkö liikkumisen ohjauksen parissa? Oletko kiinnostunut asiasta? Ilmoittaudu mukaan verkostoon alla olevan linkin kautta.

Ilmoittautuminen verkostoon >>

VILIn jäsenenä saat muun muassa:
  • uutiskirjeitä noin 4 kertaa vuodessa
  • kutsun VILIn tapaamisiin, webinaareihin ja ECOMM-jälkiseminaariin
  • ajankohtaista tietoa liikkumisen ohjauksen työstä Suomessa ja Euroopassa (EPOMM European Platform on Mobility Management)
  • mahdollisuuden laajentaa omaa verkostoasi.

VILI verkoston jäsenet 2017 (pdf) (347.7 KB)


Motiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoOliko artikkeli hyödyllinen?

Aiheesta lisää

Sivua päivitetty viimeksi 16.4.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.