Ajankohtaista VILI-verkostolle

Älykästä ja kestävää työmatkaliikkumista

Useat työmatkat ja työpäivän aikaiset liikkumisjärjestelyt on mahdollista tehdä älykkäästi ja kestävästi. Tämä nousi esille kesällä järjestetyssä kansainvälisessä ECOMM-konferenssissa, jonne kokoontui alan asiantuntijoita ympäri maailmaa.

Usein koko älykkään ja kestävän työmatkaliikkumisen kokonaisuuden hahmottaminen ja organisoiminen vaatii kuitenkin tavoitteellisuutta tai alan asiantuntijoiden apua.

Liikkuminen ja liikenne kannattaa nähdä osana työpaikkojen strategisia kokonaisuuksia siten, että on mahdollista rakentaa eri toimijoiden välillä yhteistä, älykästä ja kestävää tulevaisuutta. Tässä tulevaisuuskuvassa liikkumiseen liittyvät ratkaisut ovat tarkoituksenmukaisia ja tasapuolisia.

Henkilöstön kuunteleminen on keskeistä. Liikkumiseen liittyvissä ratkaisuissa kannattaa kuunnella monenlaisia ideoita, sillä ideoita tarvitaan paljon, jotta niistä voi jalostua kullekin työpaikalle sopivia ratkaisuja. Useissa Euroopan maissa työpaikat palkkaavat erikseen työpaikkojen liikkumisen ohjaukseen erikoistuneen konsultin ratkaisemaan liikkumiseen liittyviä kysymyksiä.

Erilaisia malleja ja tapoja on useita, mutta toisinaan konsulttien kanssa toteutetaan jopa henkilökohtaista liikkumisen neuvontaa ja ohjeistusta. Hyödyt näkyvät työpaikoille henkilöstön hyvinvoinnissa ja terveydessä, rahallisina säästöinä sekä esimerkiksi pienentyneenä hiilijalanjälkenä. Kysy lisää Motivan asiantuntija Helena Suomelalta, helena.suomela@motiva.fi.


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 12.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.