Ajankohtaista VILI-verkostolle

EPOMM-uutisia

Eurooppalaisen liikkumisen ohjauksen yhteistyöelimen EPOMM:in viimeisin uutiskirje käsitteli liikkumisen ohjausta asuinaluetasolla. Liikkumisen ja kestävän asumisen kehittäminen rajattujen alueiden tasolla on moninainen haaste, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Uutiskirjeen osana oli useita esimerkkejä hankkeista ja toimenpiteistä, joilla näitä haasteita voidaan ratkoa.

Esimerkiksi Kölnissä Altstadt-Südin alueella kehitetään liikkumista useilla eri tavoilla. Pyöräkaistojen lisäämisen ja jalankulun sujuvoittamisen ohella alueella on käytössä erityisiä ”liikkumisen asemia” (Mobility Stations). Asemat yhdistävät eri liikkumisen palveluita, kuten yhteiskäyttöautoja, kaupunkipyöriä ja tavarapyöriä.

Brysselissä taas on käytössä kestävien asuinalueiden sopimuksia (Sustainable District Contracts), joilla tuetaan olemassa olevien alueiden kehitystä. Maakunnan, kaupungin ja asukkaiden välisten sopimusten osana on myös budjetoitu ohjelma koskien esimerkiksi asumista, julkisia tiloja ja infrastruktuuria.

Lue lisää kestävien alueiden kehityksestä: http://www.epomm.eu/newsletter/v2/eupdate.php?nl=0818&lan=en


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 20.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.