Ajankohtaista VILI-verkostolle

EPOMM:in strategiakirja julkaistu

Eurooppalainen liikkumisen ohjauksen yhteistyöelin EPOMM julkaisi uuden strategiakirjansa. Kirjassa on esitetty katsaus kaikkien järjestön eurooppalaisten jäsenmaiden liikkumisen ohjauksesta.

Kirjan tarkoituksena on tarjota yleiskuva liikkumisen ohjauksesta ja inspiraation lähteitä aiheen parissa työskenteville. Kaikki toimet ja mallit eivät ole kuitenkaan monistettavissa, sillä jo työtä ohjaava pohja on usein erilainen eri maissa. Osassa maista on menty lainsäädäntö edellä esimerkiksi edellyttämällä SUMP:in (Sustainable Urban Mobility Plans) tai työpaikkojen liikkumissuunnitelman laadintaa. Toisissa maissa taas luotetaan enemmän vapaaehtoiseen yhteistyöhön tai rahalliseen tukeen.

Kirjan johtopäätös on, että vaikka liikkumisen ohjausta ja sen näkökulmia käsitellään usein eri maissa eri tavoin, on edessä joukko samanlaisia toimintaympäristön muutoksia. MaaS, liikenteen digitalisaatio ja Smart City -ajattelu tunnistetaan yleisesti kenttää muuttaviksi tekijöiksi, ja lisäksi yhä enemmän huomiota kiinnitetään haja-asutusalueiden liikkumismahdollisuuksiin. Maaseudun ja ohuiden liikennevirtojen alueiden rooli on etenkin keskieurooppalaisessa liikkumisen ohjauksen kontekstissa aiemmin ollut kaupunkialueita pienempi.

Tutustu kirjaan ja sen johtopäätöksiin: http://www.epomm.eu/docs/EPOMM_strategy_book.pdf


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 20.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.