Ajankohtaista VILI-verkostolle

ICOMaaS-konferenssi kokosi alan Tampereelle

Tampereella järjestettiin 28.-29.11.2017 ensimmäinen kansainvälinen MaaS-konferenssi, ICOMaaS (1st International Conference on Mobility as a Service). Kahden päivän konferenssi keräsi yhteen tutkijoita, palveluntarjoajia ja julkisen sektorin edustajia ympäri maailmaa.

Konferenssissa käsiteltiin muun muassa MaaSin liiketoimintamalleja, nykytilaa, tulevaisuuden näkymiä ja muutoksen hallinnollisia edellytyksiä. Isoja kysymyksiä liittyy esimerkiksi nykyisten joukkoliikenteen palveluntarjoajien rooliin muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kansainväliset esitykset ja esimerkit kertoivat siitä, että vaikka termi MaaS ei vielä kaikkialla ole täysin vakiintunut, on kiinnostus toimintamallia kohtaan laajaa. Erilaisia viimeisen kilometrin ratkaisuja ja kysyntäpohjaisia palveluita kehitellään ja kokeillaan laajasti. Esimerkiksi Sveitsissä on jo nyt tarjolla koko maan joukkoliikenteen yhdistäviä kausilippuja ja vuonna 2018 on aloittamassa joukkoliikenteen sekä paikalliset viimeisin kilometrin ratkaisut yhdistävä palvelu.

ICOMaaS-konferenssin järjestivät yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, ITS Finland, Forum Virium, Kyyti ja MaaS Australia.


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.