Ajankohtaista VILI-verkostolle

Lahteen EU-rahoitusta liikenteen päästövähennysten kannusteiden kehitykseen

Lahden kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa sai CitiCAP-hankkeelleen lokakuussa 4,7 miljoonan euron hankerahoituksen EU:n Urban Innovative Actions -ohjelmasta. Hankkeessa kehitetään uusia liikennepalveluja ja luodaan kannusteita kestävään liikkumiseen.

Yksilöiden käyttäytymiseen voidaan vaikuttaa monin tavoin ja taloudelliset ohjauskeinot näyttelevät asiassa suurta roolia. CitiCAP-hankkeessa kehitetään henkilökohtainen päästökauppa, jonka tarkoituksena on saada yksilöt hyötymään tekemistään päästövähennyksistä. Asukkaan on mahdollista saada esimerkiksi edullisempia joukkoliikennelippuja tai pyöräilyyn liittyviä huoltopalveluita, jos liikkumisen päästöt jäävät asetettua henkilökohtaista kiintiötä pienemmäksi.

CitiCAP-hankkeessa myös rakennetaan uusia älyratkaisuja hyödyntävä pääpyöräreitti ja luodaan toimintamalli kaupungin tuottaman liikennetiedon keräämiseksi yhteen alustaan palvelukehityksen ja uusien toimintamallien luomisen helpottamiseksi.

Kaupungin kumppaneita hankkeessa ovat: Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC sekä neljä liikkumisen alalla työskentelevää yritystä: Infotripla, Mattersoft, Moprim ja Coreorient.

Lue lisää CitiCAP-hankkeesta: https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahdelle-4-7-miljoonaa-euroa-kaupunkilaisten-kest%C3%A4v%C3%A4%C3%A4n-liikkumiseen-(2)


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.