Ajankohtaista VILI-verkostolle

25.4.2018

Pintaa syvemmälle pysäköinnissä

Pysäköintiin liittyvät kysymykset ovat kuuma puheenaihe kaupungeissa lähes päivittäin. Pysäköinnin hinnoittelu, paikkojen määrä ja sijainti sekä monet muut teemat herättävät asukkaissa kysymyksiä ja aiheuttavat päänvaivaa suunnittelijoille.

Autot ovat pysäköitynä noin 90 % ajasta, joten kaupunkikehitykseen liittyen on pohdittava, viekö autojen pysäköinti liikaa tilaa kestäviltä kulkumuodoilta ja täydennysrakentamiselta. Isona kysymyksenä on tulevaisuuden pysäköinti. Millaiseen tulevaisuuteen teemme tänään ratkaisuja? Vähentävätkö vai lisäävätkö robottiautot pysäköintipaikkojen tarvetta?

 

Pysäköinti 2.0 –hankkeessa haetaan vastauksia, mikä on pysäköinnin rooli kestävässä kaupunkikehityksessä. Työssä benchmarkataan eurooppalaisia kaupunkeja ja selvitetään, miten kansainvälisesti on ratkottu ongelmia, joita Suomen kaupungeissa kohdataan. Lisäksi tutkitaan, miten pysäköinti tulee tulevaisuudessa muuttumaan uusien trendien myötä. Ratkaisuja haetaan haastattelemalla kaupunkikehityksen, pysäköinnin ja tulevaisuuden kaupunkiliikenteen asiantuntijoita sekä havainnoimalla liikennejärjestelmää ja pysäköintiratkaisuja eri puolilla Eurooppaa.

 

Hankkeessa tuotetaan uusinta ja ajankohtaisinta tietoa suunnittelijoille ja päätöksentekijöille. Tulokset tulevat auttamaan vuorovaikutuksessa, toimivat tausta-aineistona päätöksenteossa sekä tukevat strategioiden ja ohjelmien laadintaa ja näiden täytäntöönpanoa.

 

Hankkeen tilaajina ovat Liikennevirasto, ympäristöministeriö, Kuntaliitto sekä suomalaisista kaupungeista Hyvinkää, Jyväskylä, Lahti, Lappeenranta, Tampere ja Turku. Hankkeen toteuttaa konsulttiyhtiö WSP Finland Oy. Hanke päättyy huhtikuussa 2019. Työ raportoidaan verkkosivulle, josta voit seurata hankkeen etenemistä.

  

Lisää tietoa:

http://www.pysakointi20.com/

 

Projektipäällikkö, TkT, TM Kalle Vaismaa, WSP Finland Oy

kalle.vaismaa@wsp.com

0400 567 283

 

Erityisasiantuntija Maija Stenvall, ympäristöministeriö

maija.stenvall@ymparisto.fi, 029 525 0220

 

Kestävän liikkumisen asiantuntija Maija Rekola, Liikennevirasto

maija.rekola@liikennevirasto.fi, 029 534 3058

 


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.