Ajankohtaista VILI-verkostolle

Tutkimus: Liikkuminen palveluna kiinnostaa nuoria pääkaupunkiseudulla

Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueella tehdyssä kyselytutkimuksessa selvitettiin ihmisten kiinnostusta uusia liikkumispalveluita kohtaan.

Kiinnostuksen määrän ja käyttäjäpotentiaalin ohella tutkittiin, paljonko palvelupaketeiksi kootuista liikkumispalveluista oltaisiin valmiita maksamaan. Paketeissa oli kiinteään kuukausihintaan tarjolla erilaisten kulkumuotojen käyttöä: paikallisliikennettä, kaupunkipyöriä, taksimatkoja, yhteiskäyttöautoja, vuokra-autoja ja kaukoliikennettä.

Noin puolet vastaajista oli kiinnostuneita liikkumispalvelupaketeista. Viisaan liikkumisen tavoitteiden kannalta haasteelliselta kuitenkin näyttää se, että palveluista olivat kiinnostuneimpia nykyiset joukkoliikenteen käyttäjät. Runsaasti autoilevia paketit eivät näyttäneet houkuttelevan samassa määrin.

Liikkumispalvelut kiinnostivat vastaajia, jos niiden hinta koettiin kohtuulliseksi, ja jos palvelupakettiin sisältyivät hyvät paikallisen joukkoliikenteen palvelut. Vastaajille oli myös tärkeää, että palvelu luvattiin tarjota luotettavasti tietyssä ajassa. Uudemmat kulkutavat, kuten yhteiskäyttöautot, koettiin vielä melko vieraiksi, eikä niistä oltu halukkaita maksamaan lisää osana palvelupakettia.

LUE LISÄÄ: https://www.liikennevirasto.fi/-/tutkimus-liikkuminen-palveluna-kiinnostaa-nuoria-paakaupunkiseudulla#.Wh6oS7Bx1hE

Selvitystä ja aihetta käsitellään myös VILI -verkoston webinaarissa 11.12.2017. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 1.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.