Ajankohtaista VILI-verkostolle

29.11.2018 9.00

Työsuhdeautotutkimus 2018 - Yritysten autopolitiikka ympäristönäkökulmasta

Trafi julkaisi selvityksen hyvistä työsuhdeautoilun käytännöistä ja ohjaustekijöistä, jotka ohjaavat sekä sitouttavat työntekijöitä ympäristöystävällisempään ja vaihtoehtoisia käyttövoimia suosivaan työsuhdeautoiluun.

Selvityksen mukaan työsuhdeautoilijoiden määrä on melko vakiintunut, vaikkakin hieman laskusuunnassa. Työsuhdeautoilijat arvostivat työsuhdeautoilun helppoutta ja vaivattomuutta. Yleisimmin käytössä on vapaa autoetu.

Osalla autoetu on työnantajan edellyttämä, koska autoa tarvitaan työssä ja työajoa kertyy paljon. Työsuhdeautoista pääosa on dieseleitä ja kolmannes bensa-autoja. Ladattavia hybridejä, kaasu- ja täyssähköautoja oli vain 3 % työsuhdeautoista. Työsuhdeautojen hiilidioksidipäästöt olivat selvästi pienemmät kuin työntekijöiden omien autojen.

Työsuhdeautoilla ajettiin selvästi enemmän kuin omilla autoilla. Vähäpäästöisyys ei noussut tärkeimpien auton valintaperusteiden joukkoon, mutta sitä pidettiin tärkeämpänä työsuhdeauton kuin oman auton valinnassa. Yrityksistä 43 %:lla on työsuhdeautoille enimmäispäästöraja. Ympäristöystävälliseen autopolitiikkaan enemmän panostaneet edelläkävijäyritykset korostivat yritysten yhteiskuntavastuuta. Selvityksen mukaan suhtautuminen vähäpäästöiseen autopolitiikkaan on myönteistä, mutta ei ole vielä kovin laajasti konkretisoitunut vastaajien käytännön toiminnassa.

Tutustu koko raporttiin: www.trafi.fi/filebank/a/1543405476/62bdab1becf445afa986747f4c49fe18/32616-Trafin_tutkimuksia_14-2018_-_Tyosuhdeautotutkimus.pdf


Palaa otsikoihinMotiva koordinoi Viisaan liikkumisen verkostoa Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Kulje viisaasti-rgb-681x605px-96dpi-logo-kaikki uusi verkkoSivua päivitetty viimeksi 3.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.