Näin liikut viisaasti

Liikenne ja liikkuminen ovat muuttumassa teknologian mahdollistaessa uudentyyppisiä palveluja, jotka poistavat eri kulkutapojen välisiä raja-aitoja. Sujuvasti toimivat matkaketjut tekevät liikkumisesta vaivatonta, mukavaa ja mahdollisimman vähäpäästöistä. Laadukkaiden liikennepalvelujen ansiosta auton omistamisen tarve on vähenemässä ainakin suurissa kaupungeissa.

Tulevaisuuden liikennejärjestelmässä eri kulkumuodot ja liikenteen palvelut toimivat saumattomasti yhteen ja liikkuminen on helppoa, turvallista ja sujuvaa. Samalla ympäristöhaitat pienenevät, ruuhkautuminen vähenee ja liikenneturvallisuus paranee. 

Tässä osiossa on perustietoa eri kulkutavoista ja tarjolla olevista palveluista. Jokainen voi tehdä päivittäin viisaita liikkumisvalintoja. Moni meistä voi päätöksillään vaikuttaa myös siihen, millaisia liikkumisvaihtoehtoja muille on tarjolla.

Selvitä, kokeile, yhdistä

Tuttujen kulkutapojen rinnalle on tullut ja tulee jatkuvasti lisää uusia vaihtoehtoja. Uusia kulkumuotoja kannattaa kokeille ennakkoluulottomasti. Matkoja voi ketjuttaa ja eri kulkumuotoja yhdistellä.

paletti
Kestäviä liikkumismuotoja ovat kävely, pyöräily, joukkoliikenne, kimppakyydit, yhteiskäyttöautot, etätyö ja taloudellinen ajo vähän kuluttavalla autolla.
Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 13.11.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.