Auton valintaan ja käyttöön liittyviä verkkopalveluja

Tälle sivulle on koottu verkkopalveluja, joista saa lisätietoa:
  • markkinoilla olevista henkilö- ja pakettiautoista
  • uusiutuvan energian tankkaus- tai latauspaikoista

Automallikohtaista tietoa saa parhaiten EkoTrafin autotietokannasta, johon on kerätty myynnissä olevat uudet henkilöautomallit, henkilöauton energiamerkinnästä. Uusiutuvan energian tankkauspaikoista saa tietoa energiayhtiöiden verkkopalveluista. Sähköautojen julkisten latausasemien verkkoa ylläpidetään Sähköinenliikenne.fi -verkkopalvelussa.

Autotietoa

Laajin henkilöautotietoa tarjoava verkkopalvelu on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin Autovertaamo, jossa on tietoa uusien autojen ominaisuuksista ja hinnoista. Autovertaamosta voi hakea autoja erilaisilla luokitteluilla ja vertailla kiinnostavia malleja. Valittuja malleja voi vertailla teknisten ominaisuuksien, kulutus- ja päästötietojen, hinnan sekä auto- ja ajoneuvoveron määrän mukaan. Tiedot saatetaan ajan tasalle jopa päivittäin.

Autovertaamosta saa myös tulostetuksi henkilöauton energiamerkinnän sekä uusille autoille että käytetyille autoille (vm. 2001 ja uudemmat). Energiamerkintä sisältää polttoaineenkulutus-, päästö- ja kustannustietoa. Merkinnän päästö- ja polttoaineenkulutustiedot ovat peräisin auton tyyppihyväksyntätiedoista. Henkilöautojen energiamerkintä on kansallinen.

Autovertaamo (Trafi)

Tankkaus- ja latauspaikkoja

Korkeaseosetanolia on saatavilla St1:n ja ABC:n huoltoasemilta eri puolilla maata. St1 myy valmistamaansa biojätteistä ja tähteistä valmistettua korkeaseosetanolia nimellä RE85. ABC myy samaa polttoainetta nimellä EkoFlex E85.

Korkeaseosetanolin tankkausasemat:

ABC: E85-polttoaineen tankkausasemat

St1 Oy: RE85-polttoaineen tankkausasemat

Uusiutuvaa dieseliä ei tällä hetkellä ole saatavilla kuin fossiilisen dieselin seoksissa. Maakaasua ja biokaasua on saatavilla Gasum Oy:n tankkausasemilta. Lisäksi Laukaassa toimii yksi julkinen biokaasun tankkausasema Kalmarin maatilalla.

Metener Oy: Biokaasun tankkausasema

Sähköauton julkisten latausasemien määrä kasvaa. Suurin osa on verkkovirralla toimivia, hitaaseen lataukseen tarkoitettuja asemia (230 V / 16 A). Tällaisella asemalla lisäajomatkaa saadaan tunnin latauksella 15-20 kilometriä. Pääkaupunkiseudulla on avattu myös ensimmäiset pikalatausasemat, joissa akuston voi varata 80 prosentin varaustilaan noin puolessa tunnissa. Pääkaupunkiseudun Sähköinen Liikenne -hanke on ryhtynyt kokoamaan koko maan kattavaa latausasemien tietokantaa, jota ylläpidetään Sähköinenliikenne.fi -verkkopalvelussa.

Suomen julkiset sähköajoneuvojen latauspisteet


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.11.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.