Sähköautolla töihin

Savonlinnalaisella kampaamoyrittäjä Taneli Muhosella on ollut sähköauto käytössään vuodesta 2011. Puolentoista vuoden kokemus Citroenin C-Zerosta on vakuuttanut hänet hyvillä ominaisuuksillaan.

Auto todellisen tarpeen mukaan

Taneli Muhonen ja C-zero
Muhonen on tottunut työssään käyttämään erilaisia ladattavia laitteita, kuten leikkureita ja kuivaimia, joten sähkön käyttö auton energianlähteenä ei tuntunut vieraalta.
Muhonen korostaa, että todellinen tarve määrittää sen minkälaisella välineellä kannattaa kulkea. Eri puolille Suomea suuntautuvia pidempiä työmatka-ajoja varten hänellä on polttomoottorikäyttöinen tila-auto.

Auton lattian alla taka-akselin etupuolella on 230-kiloinen akusto, jonka latauksella voisi Muhosen mukaan ajaa hyvin 150 kilometrin matkan. Hänen oma työmatkansa on 25 kilometriä, ja akkua ladataan vuoroin kotona vuoroin työmaalla Savonlinnan keskustassa.

Merkittäviä säästöjä ja luotettavaa toimintaa

Sähkön käyttö liikkumiseen vähentää päivittäisten työmatkojen kuluja 3 500 euroa vuodessa, Muhonen laskee. Omien asiakkaidensa kanssa Muhonen saa keskustella päivittäin autonvalinnastaan. Pikalatauspisteet ympäri Suomen parantaisivat sähköautojen käytettävyyttä ja vaikuttaisivat niiden yleistymiseen.

Mitään varsinaisia ongelmia sähköauton käytössä ei ole ollut, edes -33 celsiusasteen pakkasilla ei sellaisia ole ilmennyt. Auto on lähtenyt silloinkin nöyrästi liikkeelle. Se on takavetoisena näppärästi pienessä tilassa kääntyvä. Erityisen kiitoksen Muhonen antaa vaimonsa ajotyylille, joka on hänen omaa tyyliään säästävämpi ja tasaisempi.


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 15.9.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.