Tätä on viisas
työmatkaliikkuminen

Työhön liittyvään liikkumiseen voivat vaikuttaa sekä työntekijä että työnantaja. Työntekijöiden kannustaminen liikkumaan työmatkat esimerkiksi pyöräillen, kävellen tai joukkoliikenteellä, lisää työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä. Lisäksi se vähentää pysäköintipaikkojen tarvetta.

Työnantaja saa tästä kustannussäästöjä. Kestävästi tehdyt matkat vähentävät myös päästöjä ja pienentävät ruuhkia. Jo pienillä toimenpiteillä, kuten järjestämällä pyöräilijöille asianmukaiset suihku- ja vaatteidenvaihtotilat, on merkitystä.

Tutustu kestävän työmatkaliikkumisen keinoihin ja valitse juuri teidän työpaikalle sopivat keinot. Työkalut ja vinkit -osioon on kerätty muun muassa erilaisia kyselyjä ja valmista materiaalia, joiden avulla organisaatio voi ottaa askeleen kohti fiksumpaa liikkumista.

Suomalainen kuluttaa työmatkoihin 44 minuuttia päivässä.Tutustu edelläkulkija-työpaikkoihin, joissa kestävä työmatkaliikkuminen on arkea.
EDELLÄKULKIJAT KERTOVATAjankohtaista

Kestävän työmatkaliikkumisen infokortit
Motiva on laatinut Liikenneviraston toimeksiannosta kolme infokorttia, joista saa apuja erilaisten kestävän liikkumisen toimenpiteiden käyttöönottoon.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
25.5.2018 Kansalaisten asenteet kestävään työmatkaliikkumiseen ja uusiin palveluihin
Työikäisten kansalaisten asenteita kestävään työmatkaliikkumiseen ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan selvitettiin Liikenneviraston Motiva Oy:ltä ja Aula Researchilta tilaamassa kyselytutkimuksessa.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
viisas liikkuminen
VILI
21.5.2018 Fiksusti töihin -webinaari - aineistot ja tallenteet
Tutustu Fiksusti töihin -webinaarin esityksiin ja tallenteisiin.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
viisas liikkuminen
VILI
25.4.2018 Kyselytutkimus: Työikäisten kansalaisten asenteet kestävää työmatkaliikkumista ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan
Motiva toteutti yhteistyössä Aula Researchin kanssa Liikenneviraston toimeksiantona tutkimuksen, jossa selvitettiin työikäisten kansalaisten asenteita kestävää työmatkaliikkumista ja liikkumisen uusia palveluita kohtaan. Kysely toteutettiin helmikuussa 2018 ja siihen vastasi yhteensä 1277 työikäistä mannersuomalaista.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
viisas liikkuminen
VILI

Työmatkasta hyvinvointia -julisteet

Ilmaisen julistesarjan avulla voit helposti herätellä työntekijöiden kiinnostusta fiksua liikkumista kohtaan. Julisteissa nostetaan esille viisaiden liikkumisvalintojen hyötyjä. Julisteet ovat pikku kuva julisteistaA3-kokoisia ja ne ovat kaikkien työyhteisöjen käytössä.

Työmatkasta hyvinvointia -julisteet

Lisätietoja: Sini Marttinen

Tutustu fiksun työmatkaliikkumisen faktoihin ja selvitä organisaationne työmatkaliikkumisen lähtötilanne. WWW.FIKSUSTIOIHIN.FI


Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje

Tilaa Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje. Näin pysyt mukana liikkumisen muutoksessa ja pääset poimimaan parhaat vinkit teidän työyhteisölle.

Uutiskirjearkisto

kulje-viisaasti-logot-20160810-01
Työpaikkojen viisaan liikkumisen edistämiseksi tehtävää työtä koordinoi Motiva Oy Liikenneviraston toimeksiannosta.

Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Aiheesta lisää

Sivua päivitetty viimeksi 12.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.