Energiatuet

Valtion talousarvion mukaisen energiatuen tavoitteena on edistää uusien ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä energiajärjestelmän muuttamiseksi vähähiiliseksi pitkällä aikavälillä. Vastikkeetonta energiatukea voivat saada kaiken kokoiset yritykset ja yhteisöt, kuten kunnat, seurakunnat ja säätiöt.

Energiatukea voidaan myöntää sellaisiin investointi- tai selvityshankkeisiin, jotka edistävät energiansäästöä tai energiantuotannon tai -käytön tehostamista. Tuettavien hankkeiden tarkoituksena ei voi kuitenkaan olla pakollisen ympäristövelvoitteen saavuttaminen, eikä kyse voi olla lain mukaan yritykselle pakollisesta energiakatselmuksesta.

Energiatuet vuonna 2019:
  • Energiansäästöä ja energiatehokkuutta edistävien investointien tuki on 20 % vuonna 2019, mikäli yritys tai yhteisö on liittynyt energiatehokkuussopimukseen. Käytettäessä ESCO-palvelua tuki on 25 %.
  • Jos yritys tai yhteisö ei ole liittynyt energiatehokkuussopimukseen, tuki ESCO-palvelun käyttöön on 15 %.
  • Uuden teknologian investoinneille tuki voi olla jopa 40 %.

Tukihakemukset jätetään Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandiin ja tuen myöntää hankkeen koosta riippuen joko Business Finland tai työ- ja elinkeinoministeriö. Haku on toistaiseksi jatkuva.


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.