Kuntarahoitus

Kuntarahoitus tarjoaa rahoituspalveluja kunnille ja kuntayhtymille sekä asuntotuotannon yleishyödyllisille toimijoille. Kuntarahoituksen omistavat kunnat yhdessä Kevan ja valtion kanssa. Niin kutsutun tavallisen lainan tai leasingin lisäksi Kuntarahoitus tarjoaa niin kutsuttua vihreää rahoitusta, joka on tavallista rahoitusta edullisempaa. Rahoitusmuotona voi olla vihreä laina tai vihreä leasing. Leasingilla tarkoitetaan pitkäaikaista vuokraamista, jossa rahoituskohteet säilyvät vuokraajan omistuksessa ja vuokraaja maksaa niiden käytöstä.

Vihreää rahoitusta voi hakea investointihankkeeseen, jossa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Tällaisiksi hankkeiksi luokitellaan muun muassa energiatehokkuusinvestoinnit. Vihreä rahoitus tuo hankkeelle myös näkyvyyttä, sillä tiedot rahoitusta saaneista hankkeista julkaistaan vuosittain.

Vihreän rahoituksen hankkeita rahoitetaan ympäristöinvestointeihin korvamerkityillä joukkovelkakirjalainoilla eli niin kutsutuilla vihreillä bondeilla.

Sijoittajat ovat yhä kiinnostuneempia sijoitusten vastuullisuudesta, ja esimerkiksi Kuntarahoituksen historian toinen vihreä bondi vuonna 2017 (500 milj. €) osoittautui erittäin suosituksi.

Kuntarahoituksen rahoitushaku on jatkuvaa.
Kuntarahoitus_vihreätbondittoimintamalli
Kuva. Vihreän rahoituksen toimintamalli. Lähde: Kuntarahoitus


Sivua päivitetty viimeksi 2.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.