Bioenergy4Business-hanke

Kansainvälinen Bioenergy4Business-hankkeessa tuetaan ja edistetään bioenergian käyttöä lämmityspolttoaineena. Hankkeen tavoitteena on korvata bioenergialla fossiilisia polttoaineita, kuten hiiltä, öljyä ja kaasua, sekä Euroopan unionin alueella että sen ulkopuolella. Bioenergian lähteitä ovat muun muassa teollisuuden puupohjaiset sivutuotteet, metsäbiomassa, pelletit, olki ja muut maatalouden biomassapohjaiset tuotteet.

Bioenergy4Business-hankkeessa opastetaan investoijia ja alan toimijoita käyttämään biomassaa energia- ja kustannustehokkaasti.

Projektin tärkeimmät toimenpiteet ovat:
  • hyvien liiketoiminta- ja rahoitusmallien hyödyntäminen,
  • suotuisan toimintaympäristön luominen,
  • bioenergialla tuotetun lämmön edistäminen alueellisessa kaukolämmityksessä, sekä yksittäisissä rakennuksissa ja teollisuudessa.

Bioenergy4Business kannustaa päättäjiä kehittämään kestävän, kannattavan ja hyvälaatuisen bioenergialla tuotetun lämmön ohjauskeinoja. Projektin toimenpiteet edistävät Euroopan unionin uusiutuvan energian 2020 tavoitteiden saavuttamista ja edistävät biolämmön hyödyntämistä myös vielä pidemmällä aikavälillä.

Hanke toteutetaan vuosina 2015-2017.

Interview to Herbert Tretter – Coordinator of the EU-funded Bioenergy4Business Project (pdf) (787.9 KB)

An introduction to the Pioneer Bioenergy4Business Project (pdf) (1 MB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.