Biolämmön kannattavuuden laskentatyökalu

Bioenergy4Business-hankkeessa kehitettiin Excel-pohjainen biolämmön kannattavuuden laskentatyökalu helpottamaan siirtymistä fossiilisesta energiasta bioenergiaan. Ohessa on laskentatyökalun suomenkielinen versio.
Laskuri on oiva apu lämpölaitosta suunnitteleville yrityksille ja kunnille sekä myös konsulteille lämpölaitoksen kannattavuuden arviointiin.

Laskurilla voi verrata bioenergialla ja fossiilisella polttoaineella toimivia lämpölaitoksia keskenään. Laskurin avulla saa alustavan vertailutiedon eri järjestelmistä nopeasti ja kätevästi. Myös herkkyystarkastelut on helppo tehdä esimerkiksi eri polttoaineen hinnoilla ja korkotasoilla.

Käyttöohje

Salli Excel-laskurin makrot ennen työkalun käyttöä. Englanninkielisessä Excelissä klikkaa File > Options > Trust Center > Trust Center Settings. Trust Centerissä klikkaa Macro Settings. Valitse "Enable all macros" ja klikkaa OK. Palauta makroasetukset laskurin käyttämisen jälkeen suojellaksesi tietokonettasi mahdollisilta haittakoodeilta.

Kuittaa tarvittaessa ruudulle avautuva "Microsoft Visual Basic – (Run-time error '9')" -ikkuna kiinni painamalla End-painiketta.

Laskurin voi tarvittaessa ladata myös oheisesta linkistä kirjautumisen jälkeen:
BioHeat Profitability Assessment Calculator


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.