GreenEnergyCases in English

GreenEnergyCases

GreenEnergyCases-palvelusta saa tietoa ja siellä voi kertoa uusimmista energia-alan sovelluksista, suomalaisesta energiaosaamisesta ja mielenkiintoisista vierailukohteista. Luovat ja älykkäät ratkaisut auttavat vähentämään päästöjä, lisäävät kotimaisten ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä ja tehostavat tuotantoprosesseja. Erityisesti bioenergian ja siihen liittyvien sovellusten saralla Suomi on edelläkävijämaa.

Vierailukäynnit kohteisiin on sovittava etukäteen kohteiden yhteyshenkilöiden kanssa.

Ilmoita yrityksesi mukaan GreenEnergyCases-palveluun


PolarSol Oy, Aurinkolämpöjärjestelmä omakotitalossa

PolarSol Oy

PolarSol Oy on vuonna 2009 perustettu yksityisomistuksessa oleva suomalainen yritys. Kehitämme, valmistamme ja myymme ainutlaatuisia uusiutuvaan energiaan perustuvia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä niin yksityisille kuluttajille kuin teollisuudelle ja julkiselle sektorille. Yhtiön pääkonttori ja nykyaikaiset tuotantotilat sijaitsevat Joensuussa.
Toimimme puhtaamman ja turvallisemman ympäristön puolesta. Missiomme on vähentää maailman riippuvuutta fossiilisista energianlähteistä tuomalla markkinoille uudentyyppisen lämmitysratkaisun, joka toimii erittäin kustannustehokkaasti Suomen ilmasto-olosuhteissa.
Koskaan aiemmin kiinteistöjen lämmitystä ja lämpimän käyttöveden tarpeita ei ole Suomessa pystytty täyttämään aurinkoenergialla läpi vuoden. PolarSolin ainutlaatuinen hybridijärjestelmä toimii omavaraisesti jokaisena vuodenaikana ja tuottaa keskiarvoltaan jopa kaukolämpöä edullisempaa lämpöenergiaa. Olemme vieneet aurinkoenergian hyödyntämisen aivan uudelle tehokkuuden tasolle. PolarSolin ansiosta uusiutuvaan energiaan siirtyminen ei ole enää käyttäjän arvomaailmaan liittyvä valinta, vaan puhtaasti taloudellinen päätös.


Aurinkolämpöjärjestelmä omakotitalossa

Aurinkolämpöjärjestelmä omakotitalossa

Multian kohde on korkea kolmikerroksinen hirsirakennus järven rannassa. Lämmitettävää pinta-alaa on 350 m2. Kohteessa on vesikiertoinen lattialämmitys ja koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Polarsol-järjestelmän lisäksi talossa on neljä tulisijaa. Kohteessa on 1500 litran Akvatermin lämminvesivaraaja aurinkokierukalla. Lämminvesivaraajan pariksi talon ulkopuolelle maahan sijoitettiin Polarsol-lämmönvaihtimilla varustettu 6000 litran lämpöakku.
Kohteessa on ristinmuotoinen katto, jossa on 34 asteen kulmassa tiilikuvioinen peltikate. Katolle rakennettiin kaksi (8 m2 ja 6 m2) itsenäistä Stellator- yksikköä, ristin molemmille aurinkoon paremmin (lounaaseen) oleville lappeille. Stellator-yksiköt toimivat sekä aurinkokeräiminä ja auringon suoran lämmön päättyessä ilmalämpöpumpun keräyspiireinä. Ilmalämpöpumpun keräyspiirinä toimiessa ilma Stellator-yksiköihin puhalletaan pienellä puhaltimella talon peltikaton alla olevasta eristetilasta, jossa on aina ulkoilmaa lämpimämpää ilmaa tarjolla. Stellatorit talon katolla ovat kestäneet hyvin lumikuormaa ja rajujakin tuulia. Jo helmikuun alussa heikkokin päivänpaiste nostaa ilmalämpökeräimenä sydäntalvella toimivan stellatorin hyötysuhdetta auringon säteiden osuessa keräimen absorbointipinnoitteeseen! Talon katon suuntaus ei ole aivan optimaalinen ja isoja puita on varjostamassa kevät/syysaurinkoa. Siitä huolimatta jo helmikuun aurinko nostaa keräimen suuren nestemäärän hetkellisesti jopa +70 C asteeseen.
Varaajan vieressä on kaksi rinnan kytkettyä pientä lämpöpumppua, jotka nostavat keräyspiiristä tulevan lämmön varaajaan. Järjestelmä ottaa lämpöä aina sieltä, mistä sitä edullismmin saa. Ensijsijainen lämmöntuotto on suoraan auringosta, jolloin tarvitaan vain sähköä yhteen 12 voltin kiertopumppun. Suurimmillankin (koko järjestelmä ilmalämpöpumppuperiaatteella) sähkönkulutus on vain alle 2000 wattia (kaksi isoa kiertovesipumppua, kaksi puhallinta ja kaksi 530W lämpöpumppua).
Lisälämmönlähteinä talossa on asennettuna yksi polarsol-lämmönvaihdin puulämmitteisen aito-kiukaan yläpuolelle ja toinen polarsol-lämmönvaihdin talon vieressä sijaitsevaan Goodwellin AG2-pienpuhdistamoon (talo ei ole kunnalistekniikan piirissä). Näin lämmintä käyttövettä saadaan aina myös saunan lämmityksen yhteydessä ja takaisin lämpöä käytetystä käyttövedestä sen päätyessä viemärin kautta pienpuhdistamoon (suihkut, pesukoneet jne).
Pienpuhdistamosta tuleva lämpö nostetaan samoilla lämpöpumpuilla varaajaan 50 asteen käyttövedeksi. Järjestelmässä on vielä varaus mahdolliselle järveen upotettavalle maalämpöputkelle tai savupiippuun laitettavalle savukaasurekuperaattorille. Järjestelmän on laskettu kattavan koko talon vuosittainen lämmitystarve ja lämmin käyttövesi. Tulisijat ovat vara/lisäjärjestelmänä. Talon omistajaan voi ottaa yhteyttä (paulus.salo@saunalahti.fi) omaa järjestelmää pohtiessa.


Takaisin listaukseen

PolarSol Oy

PolarSol Oy
Nurmeksentie 80
80100 Joensuu

Erik Raita
raita@polarsol.com
0405938142

Kohteen tiedot

Karalanlahdentie
42600 Multia

Paulus Salo
paulus.salo@saunalahti.fi

www.polarsol.com

Jaa kohde


Sivua päivitetty viimeksi 28.8.2017