Uusiutuvan energian rahoitus

Uusiutuvan energian hankkeisiin ja investointeihin on olemassa useita rahoitusvaihtoehtoja: hanke-, projekti- ja tutkimusrahoitusta, valmistelurahoitusta, erilaisia tukimalleja ja viimeisimpänä on tullut saataville joukkorahoitusvaihtoehdot.

Rahoituksen järjestäminen on usein haasteena projektien eteenpäin viemisessä. Erilaisia ja erimuotoisia rahoitusvaihtoehtoja on olemassa muun muassa julkiselle sektorille, erikokoisille yrityksille, tutkimuslaitoksille, yliopistoille ja muille organisaatioille. Voit tutustua tällä sivustolla eri rahoitusvaihtoehtoihin.

Lisätietoja eri rahoitusvaihtoehdoista löytyy myös muun muassa Business Finlandin, eri ministeriöiden, Eurooppa-toimistojen ja maakuntaliittojen sivuilta. Energiatukien käsittely, päätöksenteko ja hallinnointi siirtyivät vuoden 2017 alusta ELY-keskuksista Business Finlandiin.

Cleantech-viennin rahoitusmahdollisuudet

GreenStream on selvittänyt työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta suomalaisen Cleantech-viennin rahoitusmahdollisuuksia. Selvityksestä löytyy tarkempaa tietoa muun muassa rahoitusinstituutioista ja -instrumenteista yrityksille ja niiden asiakkaille.

Tutustu selvitykseen:
Selvitys suomalaisen Cleantech-viennin rahoitusmahdollisuuksista – Loppuraportti 12.8.2014 – GreenStream ja TEM (pdf) (721.1 KB)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 25.7.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.