Maatalouden investointituet

Uusiutuvan energian investointeja tuetaan myös maatalouden investointitukien kautta. Investointitukien päätavoitteena on maatalouden toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kehittäminen. Tukien avulla edistetään maataloustuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Alla on Maaseutuviraston investointitukien myöntämiseen liittyviä olennaisia asioita uusiutuvan energian osalta vuonna. Viralliset tulkinnat tukiin ja niiden myöntämiseen liittyen tehdään asianomaisessa virastossa.

Maatilojen lämpökeskukset

Tukea voidaan myöntää maatilan lämpökeskuksen rakentamiseen, peruskorjaamiseen ja laajentamiseen jos lämpökeskus palvelee kokonaan tai osaksi maatilan tuotantotoimintaa.

Edellytyksenä tuen myöntämiselle on, että lämpökeskuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Jos lämpökeskuksessa voidaan hyödyntää turvetta, voidaan myöntää tukea vain, jos lämpökeskuksessa voidaan tuottaa lämpöä myös puun tai muun uusiutuvan energialähteen avulla.

Maatilan biokaasulaitokset

Tukea voidaan myöntää biokaasulaitoksen rakentamiseen, jonka avulla biomassasta tuotetaan kaasua käytettäväksi maatalousrakennusten lämmittämiseen tai muuksi energiaksi. Biokaasulaitoksessa käytettävästä biomassasta yli puolet on oltava peräisin hakijan tai hakijan osakkaan hallinnassa olevalta maatilalta.

Laitoksia tuetaan vain siltä osin, kuin niiden tuottama lämpö tai muu energia on tarkoitettu käytettäväksi maatilan tuotantotoiminnassa tarvittavissa rakennuksissa.

Tuen hakeminen

Maatalouden investointitukia voi hakea jatkuvasti.

Hakemukset ratkaistaan tukijaksoittain, jotka ovat:
  • 16.10.-15.1.
  • 16.1.-15.3.
  • 16.3.-15.8.
  • 16.8.-15.10.
Investointitukea voi hakea sähköisesti Hyrrä-palvelussa.

Tukipäätökset pyritään tekemään noin kahden kuukauden kuluessa hakuaikojen päättymisestä.

Lisätietoja muun muassa hakemisesta ja edellytyksistä sekä lomakkeet löytyvät Maaseutuviraston sivuilta.

Lähde: Maaseutuvirasto


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 12.1.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.