Information om webbkakor

En webbkaka (cookie) är en liten textfil som webbplatser skickar till användarens dator och som sparas där. Webbkakor skadar inte användarens dator eller filer.

Motivas webbplats använder webbkakor för att samla information om besökaruppföljning och marknadsföring. Webbplatsen använder både sessionskakor och beständiga kakor. De insamlade sessionskakorna sparas under den tid som webbläsaren är öppen, men förstörs då webbläsaren stängs. Beständiga kakor som används för att identifiera nya besökare och dem som återvänder till webbplatsen sparas.

Vi samlar in följande statistiska information om användarna av tjänsten: det totala antalet besökare, om besökaren  återvänder till webbplatsen eller kommer till webbplatsen för första gången, från vilken nätadress användaren kommer, de vanligaste sökorden, de populäraste sidorna, de vanligaste versionerna av webbläsarna och de vanligaste tjänsteproducenterna.

Med hjälp av informationen som webbkakorna ger strävar vi efter att förbättra webbplatsens funktionalitet och att utveckla dess innehåll.

Du kan välja att ta webbkakorna ur bruk. Du avlägsnar webkakorna i din webbläsares, till exempel Internet Explorer, Firefox eller Google Chrome, inställningar. Det kan vara bra att veta att webbkakorna kan vara nödvändiga för att vissa tjänster ska fungera korrekt.

Mer information: Dataskyddsbeskrivning och webbkakor

Tilläggsinformation om webbkakor: Kommunikationsverket – Kakor


Updaterad sist 12.02.2018

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för statistik och sökfunktion.