Onko työpaikkasi fiksu työmatkaliikuttaja?

Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen. Kenties juuri sinun työpaikkasi on sellainen? Artboard 1

Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi työsuhdematkalippujen käyttöä, hyviä pyöräilyolosuhteita tai toimivaa kimppakyytijärjestelmää. Organisaatio voidaan palkita myös siitä, että liikkuminen ja liikenne on huomioitu osana yhteiskuntavastuuta tai henkilöstö- ja ympäristöstrategioita.

Myös työpaikalla toteutettu liikkumissuunnitelma on tunnustuksen myöntämisessä huomioitava toimenpide. Työnantajaorganisaation koolla ei ole merkitystä ja tunnustuksen voivat saada niin pienet kuin suuretkin työpaikat. Tunnustuksen saaja voi olla myös suuren työnantajan yksittäinen yksikkö.

Onko voittaja sinun työpaikkasi?

Vuonna 2017 tunnustuksia jakavat seuraavat alueelliset toimijat, joilta saat lisää tietoa siitä, miten Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen voi saada.

 • Hyvinkää
  Tunnustuksen myöntää Hyvinkään kaupungin Askel-työryhmä.
  Lisätietoja:
  Marjukka Aronen, Hyvinkään kaupunki, marjukka.aronen@hyvinkaa.fi

 • Jyväskylä
  Tunnustuksen myöntävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry ja Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry.
  Lisätietoja: Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki, kati.kankainen@jkl.fi

 • Pääkaupunkiseutu/HSL-alue
  Pääkaupunkiseudulla Helsingin seudun liikenne HSL valitsee tunnustuksen saajan Työpaikka joka liikuttaa -sertifikaatin saaneiden keskuudesta.
  Lisätietoja: Anna Ruskovaara, HSL, anna.ruskovaara@hsl.fi, puh. 050 4146404

 • Varsinais-Suomi
  Varsinais-Suomessa tunnustuksen myöntää Valonia - Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus
  Verkkosivu: http://www.valonia.fi/tyomatkatunnustus
  Lisätietoja: Paula Väisänen, Valonia, paula.vaisanen@valonia.fi

Ensimmäiset tunnustukset jaetaan marras-/joulukuussa 2017.


kulje-viisaasti-logot-20160810-01
Motiva edistää työpaikkojen viisasta liikkumista Liikenneviraston toimeksiannosta.

Alueellinen toimija, haluatko jakaa tunnustuksen omalla alueellasi?

Ole yhteydessä Motivaan ja kerromme, miten voit palkita alueellasi Fiksua työmatkaliikkumista edistävän työpaikan.

Lisätietoja:

Sini Marttinen, sini.marttinen@motiva.fi, 050 549 8798

Taneli Varis, taneli.varis@motiva.fi, 050 572 9896


Haluatko tietää lisää viisaasta työmatkaliikkumisesta?

Osoitteessa www.viisastyomatka.fi on laaja tietopaketti ja vinkkejä siitä,  mitä viisas työmatkaliikkuminen on ja miten sitä voidaan edistää teidän työpaikalla.Sivua päivitetty viimeksi 24.5.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.