Fiksusti töihin – kannustaa
kestävään liikkumiseen

Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja, sillä ne tuovat yritykselle tervetulleita kustannussäästöjä ja edistävät ympäristö-, energiatehokkuus- ja työhyvinvointitavoitteiden saavuttamista.

Keinoja jokaiselle työpaikalle

Autoilun vähentäminen kannustamalla joukkoliikenteen käyttöön, pyöräilyyn ja kävelyyn on työnantajalle tehokas tapa edistää kestävää liikkumista. Mikäli autoja tarvitaan, kannattaa suosia vähäpäästöisiä ajoneuvoja ja opastaa taloudelliseen ajotapaan.

Joustavat työntekotavat, kuten etäneuvottelut ja etätyö, ovat hyviä keinoja vähentää turhaa matkustamista. Matkojen kustannukset syntyvät esimerkiksi kilometrikorvauksista, lentolipuista ja työajasta. Siirtämällä neuvottelu verkkoon, säästöä syntyy helposti. Oikeanlaiset välineet ja selvät säännöt kannustavat tekemään toimistotöitä kotoa käsin.

Työsuhdematkalippujen hankinnassa auttavat paikalliset joukkoliikennetoimijat. Yritys voi ottaa käyttöönsä joko työasiamatkoille lainattavat joukkoliikenteen matkakortit, tarjota työsuhde-etuna joukkoliikenteen kausilipun tai työmatkaseteleitä kodin ja työpaikan välisiä matkoja varten.


Suomalaiset tekevät noin 1000 matkaa vuodessa. Niistä joka neljäs on työmatka.

AP-pyöräilijät
Neljä pikavinkkiä fiksumpaan liikkumiseen:
  1. Keväällä kannattaa tarkistaa, että työmatkaliikkujien suihkut ja vaatteiden vaihtotilat ovat kunnossa.
  2. Kerätkää yrityksestä pyöräilijäjoukko ja ilmoittautukaa mukaan Kilometrikisaan.
  3. Järjestäkää autoilijoille taloudellisen ja turvallisen ajon koulutus.
  4. Kokeilkaa etäneuvottelua tai kävelykokousta.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 20.7.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.