Energiainventaariolistat puutuoteteollisuudelle

Motiva on julkaisut puutuoteteollisuuden yrityksille energiainventaariolistat, jotka auttavat selvittämään energiankäytön tehostamismahdollisuudet tuotannossa, käyttöhyödykkeissä ja kiinteistötekniikassa.

Omat erilliset energiainventaariolistat on laadittu:
  • sahoille,
  • levytehtaille ja
  • muille puutuoteteollisuuden tuotantolaitoksille.
Niissä on otettu huomioon tuotannolle tyypilliset piirteet.

Listan avulla yritys voi itse tarkastella järjestelmäkohtaisesti keskeisiä energiankulutuskohteitaan ja vetää yhteen niissä mahdollisesti havaitut säästömahdollisuudet. Materiaali sisältää kysymyspatteristojen lisäksi myös tunnuslukuja ja laskentaesimerkkejä.

Tarkistuslistat soveltuvat erityisesti tehtaille, joissa energiakatselmusta ei ole tehty lainkaan tai sen toteuttamisesta on jo aikaa. Energiainventaarion tulosten pohjalta yritys voi arvioida ovatko energia-asiat tarkastushetkellä kunnossa vai onko tarpeen tehdä tuotantolaitoksen kokonaisvaltainen energiakatselmus, jossa selvitetään lämmön-, sähkön-, polttoaineiden- ja vedenkulutus kattavasti sekä energiataloudellisesti kannattavat säästömahdollisuudet takaisinmaksuaikoineen. Kysymyspatteristot soveltuvat myös ulkopuolisten katselmoijien työn tueksi.

Energiainventaariolista – Sahat (xlsx) (98.9 KB)

Energiainventaariolista – Levyteollisuus (xlsx) (101.1 KB)

Energiainventaariolista – Muu puutuoteteollisuus (xlsx) (96.2 KB) (taloelementtitehtaat ja muut vastaavat)


Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 9.1.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.