Energiankäyttö Suomessa

Oheisille alasivuille on koottu Tilastokeskuksen julkaiseman aineiston pohjalta keskeisiä Suomen energian kokonaiskulutukseen ja loppukäyttöön liittyviä tietoja. Tuoreimmat tilastotiedot esitetään myös erilaisten sähköntuotantotapojen osuuksista. Sähkönkulutuksen muutoksista on tilasto vuodesta 1970 alkaen, samoin polttoaineiden käytöstä aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen määrästä.

Tästä Energiankäyttö Suomessa -osiosta löytyy myös Motivan kehittämä energiankulutuksen CO2-päästöjen laskentaohjeistus sekä yksittäisille kohteille että useampia kohteita käsittäville yhteenvedoille. Myös laskennassa käytettävät CO2-päästökertoimet löytyvät tästä osiosta.

Tilastokeskus kerää ja julkaisee Suomen energiankulutusta ja energian loppukäyttöä koskevaa tietoa neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä Energian hankinta ja kulutus -tilastossa. Lisäksi tietoa julkaistaan PX-Web-tietokannassa.
Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 21.9.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.