Energiansäästöviikko vko 41
7.–13.10.2019

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen viikolla 41, jolloin kampanjoimme järkevän energiankäytön puolesta. Tänä vuonna kohdistamme kampanjan erityisesti taloyhtiöiden omistajille ja asukkaille. Kaikki työyhteisöt voivat viettää viikkoa monella tapaa ja valita esimerkiksi yhden teemapäivän, jolloin henkilökuntaa tai asiakkaita infotaan tai osallistetaan.

Taloyhtiöt mukaan – energiahukka yhteisesti kuriin

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään tuttuun tapaan viikolla 41. Tämänvuotinen kampanja suunnataan erityisesti kaikille Suomen taloyhtiöille – omistajille ja asukkaille. Energiahukka haukkaa taloyhtiön energiakustannuksista jopa 30 %. Tulemme tarjoamaan sekä taloyhtiöiden hallinnolle että asukkaille ohjeita ja toimintavinkkejä, joiden avulla helposti aloittaa taloyhtiön kuntokuurin.
taloyhtion_esv_olemmemukana_600

Hei, kaikki toimii -materiaali tokaluokkalaisille – sponsorit lahjoittavat sen kouluille

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikko on erinomainen ajankohta startata energiaopetus alakoulussa. Kampanjaan osallistuvat energiayhtiöt ja energia-alan toimijat tukevat kouluja lahjoittamalla kiitetyn Hei, kaikki toimii -opetuspaketin alueensa tokaluokkalaisille. Tätä materiaalia kannattaa käyttää myös Agenttiseikkailun tukimateriaalina.

Opettaja!
Lue miten voit saada maksuttomat Hei, kaikki toimii -opetuspaketit omille tokaluokkalaisillenne >>

Vuosittain kymmenet energiayhtiöt ovat lahjoittaneet materiaalin tuhansille tokaluokkalaisille.
Sponsorit löydät täältä >>

Sponsoriksi tokaluokkalaisille – katso ohjeet miten toimia:
Katso miten yrityksenne voi tukea oman alueen tokaluokkalaisia lahjoittamalla materiaalipaketin >>

Tokaluokkalaisten Agenttiseikkailu käynnissä

Agenttiseikkailu on verkossa  1.10 - 14.10. toteutettava energiansäästökilpailu tokaluokkalaisille, jonka aikana opitaan hauskasti kestävästä kehityksestä ja luonnonvarojen säästämisestä. Mukana on nyt 141 luokkaa ympäri Suomea. Tutustu >>

Agenttiseikkailussa luokat kilpailevat siitä, kuka onnistuu tekemään eniten tehtäviä, joiden avulla muun muassa säästyy energiaa. Kilpailussa parhaat viisi luokkaa palkitaan kirja- ja pelipalkinnoilla. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Pop-up Heureka – liikkuva tiedeshow! -kouluvierailu.

Agenttiseikkailu opetuksen tukena:
  • Tukee ympäristöopin opetuksen sisältöjä
  • Oppilaan agenttikortissa on 5 tehtävää, joita suoritetaan 10 päivän ajan
  • Tehtäväaiheet: Sähkö, kierrätys, vesi, ruoka ja liikkuminen
  • Innostaa lapsia toimimaan aktiivisesti myös kotona
  • Tehtävät ovat oppilaille helppoja ja arkisia
  • Kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan Pop-up Heurekan kouluvierailu

Työpaikat joukolla mukaan – teemana tänä vuonna kestävä liikkuminen

Tänä vuonna Energiansäästöviikolle osallistuville yrityksille ja yhteisöille on luvassa liikuttavaa tietoa kestävästä työmatkaliikkumisesta. Hyödyt ovat kiistattomat: hyvinvointia ja terveyttä, kustannussäästöjä ja vähemmän päästöjä sekä vähemmän ruuhkia.

Lisäinfoa viisaasta liikkumisesta työpaikoilla:
Työpaikat
Fiksusti töihin
osallistumme_esv_600

Tilaa uutiskirje

Tilaa Energiansäästöviikon uutiskirje, niin saat ajankohtaista tietoa kampanjasta, materiaaleista ja tempauksista. Siirry tilaamaan >>

Ilmoittautuminen Energiansäästöviikolle

Ilmoittautuminen on helppoa eikä maksa mitään!

Katso ohjeet ja täytä lomake >>

Energiansäästöviikko – käytetään järkevästi energiaa ja materiaaleja

Energiansäästöviikko pitää ääntä meille kaikille tärkeästä asiasta: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia.

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla ja kouluissa kuin liikenteessä ja kotonakin.

Ja te siellä ympäri Suomen eri työpaikoilla, kotona ja liikenteessä, teette hyvää työtä kertomalla omista saavutuksistanne, oivalluksistanne ja tavoitteistanne!


265
Yritystä ja työyhteisöä mukana
382711
Tavoitettua ihmistä


Viime vuonna haastoimme kaikki Suomen työpaikat Energiansäästötanssiin!Oliko artikkeli hyödyllinen?

Sivua päivitetty viimeksi 11.1.2019

Energiansäästöviikko
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.